Uusi judoka

Judo on alun perin japanilainen kamppailulaji, joka perustuu turvalliseen harjoitteluun omaa ja toisen kehon painoa hyödyntäen.

Miksi aloittaa judo?

Judo kehittää motorisia valmiuksia, opettaa ryhmässä toimista ja antaa eväitä jopa urheilu-uran kokeilemiseen. Judon parissa ohjaajina ja judo-opettajina toimivat henkilöt on koulutettu huomioimaan lasten ja nuorten kehityskaudet harjoitteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Judon aloittaminen ei katso ikää.

Lasten harjoitukset sisältävät paljon leikkiä, pelejä ja oman kehon toimintaan tutustumista. Kun kuperkeikat osataan ja ketteryys sekä tasapaino ovat kehittyneet, niin harjoituksiin lisätään parin kanssa toteutettavia tehtäviä. 

Nuorille judo tarjoaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä henkisesti, fyysisesti ja kehonkuvaltaan terveeksi nuoreksi ja jopa urheilijaksi seurassamme. Judon avulla nuori oppii asettamaan rajoja niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin. Seurassamme opitaan kantamaan vastuuta itsestä ja muista. 

Ikä tai kunto ei ole este judon aloittamiselle aikuisena, sillä judo ei edellytä aiempaa lajikokemusta. Harjoituksia tehdään ryhmässä, parin kanssa ja myös yksin kehon painoa hyödyntäen. Judoa voi harrastaa myös ilman heittoja ja keskittyä vaikka liikkuvuuteen. Aikuisten judossa opitaan judon tekniikoita, kehon hallintaa, itsepuolustusta ja turvallista kaatumista.

Samalla huomaamatta kehon syvät lihakset vahvistuvat ja tasapaino paranee. Harjoituksissa huomioidaan erilaiset osallistujat ja mahdolliset rajoitteet.

Miten aloittaa judo?

Ensimmäisiin judotreeneihin voit hyvin saapua rennossa vaatetuksessa kuten t-paidassa ja housuissa, jossa liikkuminen on helppoa. 

Judon harrastamiseen kuuluva judogi suositellaan kuitenkin hankittavaksi mahdollisimman pian, jonka voi ostaa seuran kautta.

Harjoituksiin voi halutessaan tulla paikalle ilmoittamattakin. Ilmoittaudu kuitenkin mielellään Ilmoittautuminen -sivulla (tai judotoimisto@tikkurilanjudokat.fi / +358 50 337 9935) etukäteen, jotta ohjaaja tietää että olet / lapsesi on tulossa harjoituksiin.

Mitä maksaa aloittaa judo?

Voit kokeilla meillä judoa maksutta 3 harjoituskertaa. 

Tämän jälkeen tulee maksettavaksi jäsen- ja kausimaksut, joista lisää kausi- ja jäsenmaksu -sivulla. Kun jäsenmaksu on maksettu, tulee sinun viimeistään ilmoittautua myös kyseisen ryhmän Suomisport -ryhmään. Linkit ryhmiin löytyvät "ryhmäsivulla". Myös jäsen- ja kausimaksut maksetaan Suomisport-sovelluksessa.

Tervetuloa mukaan!