Uusi judoka

Judo on alun perin japanilainen kamppailulaji, joka perustuu turvalliseen harjoitteluun omaa ja toisen kehon painoa hyödyntäen.

Miksi aloittaa judo?

Judo kehittää motorisia valmiuksia, opettaa ryhmässä toimista ja antaa eväitä jopa urheilu-uran kokeilemiseen. Judon parissa ohjaajina ja judo-opettajina toimivat henkilöt on koulutettu huomioimaan lasten ja nuorten kehityskaudet harjoitteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Judon aloittaminen ei katso ikää.

Lasten harjoitukset sisältävät paljon leikkiä, pelejä ja oman kehon toimintaan tutustumista. Kun kuperkeikat osataan ja ketteryys sekä tasapaino ovat kehittyneet, niin harjoituksiin lisätään parin kanssa toteutettavia tehtäviä. 

Lapsi judoka
Kaksi nuorta judokaa

Nuorille judo tarjoaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä henkisesti, fyysisesti ja kehonkuvaltaan terveeksi nuoreksi ja urheilijaksi. Judon avulla nuori oppii asettamaan rajoja niin fyysisesti ja henkisesti kuin sosiaalisestikin. Seurassamme opitaan kantamaan vastuuta itsestä ja muista. 

Ikä tai kunto ei ole este judon aloittamiselle. Harjoituksia tehdään ryhmässä, parin kanssa ja myös yksin kehon painoa hyödyntäen. Judoa voi harrastaa myös ilman heittoja ja keskittyä voidaan esimerkiksi liikkuvuuteen. Aikuisten judossa opitaan judon tekniikoita, kehon hallintaa, itsepuolustusta ja turvallista kaatumista. Kehon syvät lihakset vahvistuvat ja tasapaino paranee. Harjoituksissa huomioidaan aina erilaiset osallistujat.

Vanhempi judoka

Judon arvot

Katso lapsille suunnattu videosarja (EJU 2021), jossa esitellään 8 judon arvoa (arvostaminen, vaatimattomuus, ystävyys, itsehallinta, kunnia, vilpittömyys, rohkeus, kohteliaisuus):

Miten aloittaa judo?

Ensimmäisiin judotreeneihin voit hyvin saapua rennossa vaatetuksessa kuten t-paidassa ja housuissa, jossa liikkuminen on helppoa. 

Judon harrastamiseen kuuluva judogi suositellaan kuitenkin hankittavaksi mahdollisimman pian, jonka voi ostaa seuran kautta. Judogin voi myös keväästä 2022 eteenpäin vuokrata määräajaksi pienellä panttimaksulla!

Ilmoittaudu uutena harrastajana  kotisivujemme Ilmoittautuminen -sivulla (tai judotoimisto@tikkurilanjudokat.fi / +358 50 337 9935) etukäteen, jotta ohjaaja tietävät että olet / lapsesi on tulossa harjoituksiin. Jäsen- ja ryhmähallintajärjestelmänämme on Suomisport.

Mitä maksaa aloittaa judo?

Voit kokeilla meillä judoa maksutta 3 harjoituskerran ajan. 

Tämän jälkeen tulee maksettavaksi jäsen- ja kausimaksut, joista lisää kausi- ja jäsenmaksu -sivulla.  Linkit ryhmiin löytyvät "ryhmäsivulla". Myös jäsen- ja kausimaksut maksetaan Suomisport-sovelluksessa.

Tervetuloa mukaan!