Judokilpailut

Seura osallistuu kotimaan kilpailujen osallistumismaksuihin vuonna 2024 seuraavasti:

Etelä-Suomen Judo Ry:n jäsenseurojen järjestämiin kilpailuihin (Startti Cup ja Alueelliset shiait-kilpailut) ja seuran nimeämä valmentaja lähtee mukaan kilpailutapahtumaan. Tuki rajoittuu viiteen (5) kilpailuun per urheilija vuoden aikana. Kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin osallistumismaksuihin osallistumista ei ole rajattu. 

Tapahtumiin kilpailijat hoitavat itse tai valmentajan kautta ilmoittautumisen, jotka valmentaja kootusti ilmoittaa seuralle maksua varten kolme (3) päivää ennen ilmoittautumismaksun eräpäivää. Muihin kilpailutapahtumiin ilmoittautuminen ja osallistumismaksut tapahtuvat itsenäisesti. Ollakseen oikeutettu seuran taloudelliseen tukeen, kilpailija hyväksyy samalla kilpailuissa otettujen valokuvien käyttämisen seuran verkkosivuilla sekä muilla somealustoilla.

Judokilpailut voi karkeasti jaotella noin viidelle tasolle:

1) Seuran sisäiset kilpailut

Tiksi Cup, kotisalikisat (seurat määrittelee omat kilpailuvaatimuksensa)

2) Startti Cup (Etelä-Suomen alueella)

Etelä-Suomen alueen oma aloittelevien kilpailijoiden kisa. Tämä on ns. virallinen kisa, mutta kilpailla voi valkoisella vyölläkin (6. Kyu). Kilpailijoita yleensä 150-200 väliltä.

3) Alueelliset shiai-kilpailut

Lähialueen vuotuisia kisoja esimerkiksi: Hontai Shiai (Hontai judo, Puistola, Hki), Alempien vöiden mestaruuskisat (Hontai judo, Puistola, Hki), Wekara Shiai (Vantaan Jukara, Myyrmäki). Vyöarvovaatimuksena on usein keltainen vyö, 5. Kyu.

4) Kansalliset ja kotimaan kansainväliset kilpailut

Samurai Cup (4 osakilpailua, vähintään 4. Kyu), SM-kilpailut (vähintään U18, 2022: myös U15!, vähintään 3. Kyu), Finnish Judo Open (vähintään 3. Kyu), Baltic Sea Championships (toistaiseksi aina Orimattilassa, vähintään 3. Kyu).

5) Kansainväliset kilpailut

Liittovalmennuksessa olevat maajoukkueurheilijat edustavat Suomea Shiain puolella muun muassa pohjoismaiden mestaruuskisoissa, Judo European Cupissa, EM- ja MM-kisoissa U18-, U21-, aikuisten ja veteraanien tasoilla. Olympialaisissa suomalaisedustusta ei ole vähään aikaan ollut.