Startti-Cup III, Nummela, 28.9.2019

30.9.2019

Startti-Cup III oteltiin lauantaina 28.9 Nummelassa. Totutusti järjestelyt pelasivat loistavasti ja kuten aina,  nummelalaiset hoitivat kisan tehokkaasti ja reippaalla tahdilla, vaikka osallistujia oli pilvin pimein ja sarjoja kymmenittäin. Hyvä Nummela, tänne on helppoa  ja mukavaa tulla kisaamaan!

Aamulla kisa-urakan aloittivat valko-ja keltavöiset U11 sarjalaiset. Tiksistä mukana oli ensikertalaiset Alec Kallioniemi, Arttu Nummi ja Teemu Rautiainen.

Tämä kolmikko haastoi ennakkoluulottomati vastujansa keräten pisteitä, mutta tällä kertaa taival ei ihan riittänyt mitaliotteluihin asti. Vähän lisää treeniä kotisalilla ja ensi kerralla nämä pojat niputtavat vastustajat ja keräävät mitalit kotiin!  Upeita suorituksia, heittoja, mattotilanteita ja ennen kaikkea asennetta. Tällä reseptillä mennään vielä pitkälle!

Tämän porukan kokeneemmat Noa Hankala ja Vilho Kääriäinen ottelivat hienosti mitaleille.

Noa haastoi rohkeasti vastustajansa ja ja tällä kertaa kotiintuomisina hienosti hopeaa! Upeaa nähdä, miten hienoa ja periksiantamatonta ottelua Noalta, yhtään ei annettu löysää vastustajalle.

Vilho urakoi hurjat 5 ottelua ja hänen tokui-waza puri muihin ipponin arvoisesti. Vilhon semari – ja kuten kaikki muutkin matsit- oli huikeaa judonäytöstä; tässä käytettiin oikea-oppisesti vastustajan voimaa ja liikettä hyväksi omaa suoritusta varten. Finaali oli raastava jännitysnäytelmä matsin päättyessä wazari-wazari-tilanteseen, joka tällä kertaa kääntyi toisen hyväksi tuomari-äänin. Loistavaa työtä  Vilholta ja todellinen taisteluhopea!

Tämän jälkeen siirryttiin vanhempiin ikäluokkiin ja ylempiin vöihin. Mukana oli Tiksin perusjengistä Neo Ajo, Samu Hartikainen, Marika Vahtikari, Anni Siitonen, Aaro Siitonen, Valtteri Vartiainen, Samuel Stoyanov ja aikuisista Tomi Tan-Röholm ja Jere Laaksonen.

Suveneeristi sarjansa voittivat Valtteri Vartiainen, Samuel Stoyanov ja Aaro Siitonen. Valtteri urakoi 4 ottelua ippon-voitoin ja Valtsun mukaan pahin vastustaja löytyi omasta seurasta; saman sarjan pronssimitalistista Samu Hartikaisesta. Valtsun harai puri sarjalaisiin kullan arvoisesti  ja sidonnat olivat täyttä rautaa; vain Samu pystyi vastaamaan Valtterin mattotekniikkaan. Valtteri otteli vakuuttavasti ja taktisesti jättäen vastustajat aseetomiksi Valtsun monipuoliselle tekniikalle.  Samu otteli ennakkoluulottomasti ja hänen vastaheitot olivat vastustamattomia ja voitot takuuvarmoja. Samu taisteli vielä tiukasti poolin hopeasta, mutta tälläkertaa hopea jäi niukasti tuomariäänin saavuttamatta. Samulle kuitenkin hienosti pronssia kahdella otteluvoitolla. Valtteri ja Samu putsasivat tämän sarjan mitalipöydän hienosti Tiksiin!

Samuel Stoyanov otteli 3 voittoa hurjalla 4 eri heiton valikoimalla. Ensimmäisen ottelun tiukka taistelu vain lietsoi Samuelia ja ensimmäisen voiton jälkeen loput 2 matsia hoidettiin näytöstyyliin yhteensä alle minuutissa. Ansaitusti kultaa ja hieno taisteluvoitto kaverista, jolle on hävitty 2 aiempaa kertaa.

Aaro Siitonen oli aivan pitelemätön ja tulessa. Ensimmäiseen otteluun Aaro käytti vain puolisen minuuttia ja kaivoi wazarin tappioasemasta itselleen wazarin ja päälle pitävän sidonnan. Loput ottelut Aaro hoiti näytöstyyliin ja näin sinetöi kullan vakuuttavalla judolla ja kauniilla tekniikalla. Mahtavaa Aaro, lisää tätä! Innolla odotamme Aaron seuraavia kisoja!

Anni Siitonen ja Marika Vahtikari taistelivat tänään tiensä hopealle. Marika, joka on ensimmäistä vuottaan U13 sarjassa, lähti ennakkoluulottomasti haastamaan tuttua sarjavastustajaansa.

Ensimmäinen matsi meni vielä jännityksessä, mutta toisessa Marika pisti kaikkensa peliin upeilla tekniikoilla. Heittoja ja mattotilanteita oli puolin ja toisin, mutta vielä tällä kertaa kaveri vei tämän ottelun. Ensi kerralla voitto kulkeutuu varmasti Tiksiin, sen verran rohkeaa ja vakuuttavaa oli Marikan tekeminen.

Anni heitteli vastustajiaan ja mattotilanteita sateli. Etenkin toisen matsin voittotaistelu oli Annin voitonhurmaa, tässä matsissa laitettiin kaikki peliin ja wazarin voitto oli todellakin ansaittu ja näin Annille hopeaa.

Neo Ajo palasi loukkaantumisen jäljiltä suoraan kisatatamille. Tällä kertaa ajoitus heittoihin oli hieman hukassa, mutta tämä on vain kertaluontoinen vahinko. Hyvää kokemusta ja silti vahvaa tekemistä Neolta; kunhan sormi on taas kunnossa ja normiotteet onnistuvat, on Neo jälleen pitelemätön itsensä ja matsit kallistuvat kotiinpäin!

Aikuisissa Tiksiläisitä kisasivat Tomi Tan-Röholm ja Jere Laaksonen.

Jere kirjaimellisesti taisteli itsensä kultamitalille kahdella otteluvoitolla, koska tässä poolissa kulta ratkaistiin otteluvoittojen ollessa tasan parhailla pisteillä. Ja niitähän Jerellä riitti, eli kulta ansaitusti kotiin! Todellinen taisteluvoitto, sillä Jere kaivoi voittoon oikeuttavan wazarin kirjaimellisesti viimeisellä sekunnilla. Oss!

Tomi hyöri pyörremyrskyn lailla tatamilla viljellen monipuolista tekniikkaa ja pitäen hurjaa tempoa yllä matseissa. Kolme huikeaa ippon-voittoa ja viimeisen matsin katon kautta- harai kruunasi päivän. Tässä ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, kuka tämän sarjan vie. Upeaa tekemistä ja kulta todellakin oikeaan osoitteeseen!

Tiksin voittoisa tiimi keräsi siis yhteensä 10 mitalia 14 hengen joukkueellaan ja ihan jokainen antoi kaikkensa tatamilla. Mieletön porukka, tämän kanssa on ihana jatkaa seuraaviin kisakarkeloihin!

Kiitos vanhemmille ja tukijoukoille, olitte todella tärkeitä ja arvokkaita apujoukkoja!

atso kuvat: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157746854054266&set=pcb.2940503449311531&type=3&theater