Artur ja Tiia mukana Turkin Euroopan Cupissa

5.3.2019

Kuvaaja: Suomen Judoliitto
Kuvaaja: Suomen Judoliitto

Tikkurilan Judokoiden Artur Kanevets ja Tiia Uusitalo ovat parhaillaan Turkin Antalyassa, jossa alle 18-vuotiaiden ykkösmaajoukkue hakee hyviä ranttumatseja ja leireilee lähes kesäisissä tunnelmissa alkuviikon. 

 

Viikonlopun 2.-3. maaliskuuta kisatuissa Euroopan Cupissa Artur otteli sarjassa alle 81 kiloa kaksi ottelua, joista voitti ensimmäisen viidessä sekunnissa. Isäntämaan Halit Gursu lensi selälleen oikeastaan ennen kuin ottelu edes alkoi. Toisella kierroksella Nika Beruashvili oli kovilla Arturin kanssa, mutta pystyi kaivamaan hikisen wazari-voiton täyden ajan ottelussa. Arturilla oli viime sekunneilla hyvä tasoitussuoritus, mutta tuomarit eivät antaneet rullauksesta tasoituspistettä, joka ei olisi ollut mikään vääryys. Georgialainen ei voittanut omaa alkupooliaan, joten keräilyt jäivät Arturilta väliin. 

 

Tiia ei pystynyt osallistumaan tyttöjen alle 70 kilon sarjaan, mutta oli kannustamassa muiden mukana samassa sarjassa ottelevan Orimattilan Judoseuran Lotta Vaheen hienolle pronssisijalle. Suomen tyttöjen mahtipanosta täydensi Antalyassa myös Chikaran Erika Vauhkonen, joka nappasi niin ikään pronssia sarjassa alle 57 kiloa. Tulokset kisasta löytyvät osoitteesta ippon.org

 

Tiksin nuoret judokat osallistuvat seuraavaksi 9. maaliskuuta, lauantaina 

Orimattilassa käytäviin Baltic Sea Championshipsiin. Sunnuntaina on mahdollisuus osallistua kansainväliseen BTC-ranttuleirille.