Kevään kisakausi pakettiin Myyrmäen Wekara Shiaissa

30.5.2022

Kevään judon kilpailukausi paketoitiin viikonlopuuna Vantaan Jukaran isännöimänä Myyrmäen urheilutalolla Vantaalla. Ohjelmassa oli lauantaina perinteinen Wekara Shiai -kisa sekä sunnuntaina juniori-ikäluokkien (U15) joukkuekisa, jossa Tikkurilan Judokoita edusti oli 1 1 henkinen täysi joukkue!

Lauantaina Tikkurilan edustus oli yhdeksänhenkinen. Seuraavat kilpailijat olivat mukana: Miina Frisk (Weteraanit), Roope Mutanen (P18-60), Samuel Stoyanov-Pitkänen (P15-60), Neo Ajo (P13-50), Toivo Peltonen (P13-46), Matas Norho (P13-42), Robin Uskali (P13-38), Vilho Kääriäinen (P13-38) ja Aku Haunia (P11-30).

Alla valmentajakaksikon Katin ja Helin rapotti luettavaksi!

Ennen sunnuntain joukkuekisaa.

Kansainvälistä ottelukokemusta ja 4 mitalia kotiintuomisiksi lauantailta.

Matas ja Aku mitaleille lauantaina.

Aku aloitti matsit U11-ikäluokassa vahvasti 10-hengen tuplapoolissaan. Akulle kolme voittoa ja yksi tappio ja näin oman poolin 2. sija ja semariin. Semarissa taattua Akua, eli ippon ennenkuin matsi ehti kunnolla alkaa, ja näin tie vei finaaliin. Finaalissa kaverin lonkka pääsi yllättämään, mutta Akulle upeasti taisteltu hopea.

U13-ikäluokassa oli vahva edustus: ottelemassa Toivo,Neo,Matas,Vilho ja Robin. Toivolla oli tuplapooli ja hän haastoi upeasti lopulta koko sarjan voittaneen vastustajan. Tällä kertaa Toivolle kotinviemisenä kokemusta kovien otteluiden jälkeen. Mataksellakin 8-hengen tuplapooli, jossa voitot menivät jännittävästi ristiin ja näin Matas korjasi itselleen ippon-voitolla poolin toisen sijan ja näin Matas semareihin. Tiukan ottelun jälkeen Matas hienosti pronssille.


Vilho ja Robin ottelivat samassa, 11-ottelijan sarjassa. Vilho eteni kahdella sarjan nopeimmalla ippon-voitolla vakuuttavasti kamppailuun finaalipaikasta. Vaikka tällä kertaa paikkaa finaaliin ei auennut,oli Vilho todella vakuuttava pronssiottelussa,jota johti jo wazarilla. Ottelu oli todella tasaväkinen, mutta tällä kertaa naapurimaan ottelija vei mitalin kotiin. Näin Vilholle 5-tila. 

Robin sai ensimmäiseen otteluun vastaansa sarjavoittajan jonka haastoikin hienosti. Toisessa ottelussa kaveri sai jo alle wasarin, mutta Robinin terävä uhrautumisheitto tasoitti pelin. Ottelu eteni viimeisille sekunneille asti, kunnes kaveri sai kaivettua voittopisteet. Näin Robinille roppakaupalla hyvää kisakokemusta, hienoa venymistä ja taistelutahtoa.

Lauantain junnuedustus U15-U11. Lisäksi U18:ssa mukana oli Roope ja Weteraanisarjoissa Miina.
Miina edusti Tiksiä Veteraanisarjoissa. Kotiintuomisina hopeamitali.

Neo aloitti ottelunsa vahvasti ippon-voitoilla. Todella kypsää ja taktista ottelua Neolta. Hän keräsi pisteet vastustajista jokaisessa ottelussa eri tekniikoilla. Harmittavasti finaalissa Neon kääntö tulkittin käsilukkoyritykseksi ja näin hansoku-make, sillä U13-ikäluokassa käsilukot ovat kiellettyjä. Neolle hyvien otteluiden jälkeen 2-tila ja hopeamitali kaulaan!

U15-ikäluokassa ainoana ottelijana Samuel aloitti 12-hengen sarjassaan vahvasti ottelunsa kahdella peräkkäisellä ippon-voitolla. Samuel esitti taktisesti kypsää ja vahvaa tekemistä. Finaalipaikka jäi tasaisen kamppailun jälkeen harmittavasti saamatta ja matka vei pronssiotteluun. Pronssiottelu alkoi hienosti Samuelin hallinnassa, mutta kaveri korjasi lopussa voiton. Samuelille hienoilla esityksillä 5. tila.

Roope aloitti urakkansa U18-vuotiaissa todella tiukalla ottelulla. Heittojakin tuli,mutta niistä ei tällä kertaa pisteitä ropissut. Toisessa ottelussa molemmat jakelivat upeita seoi-nageyrityksiä, mutta tutut vastustajat osasivat torpata ne toisiltaan. Harmittavasti Roope loukkasi olkapäätään ja joutui jättämään loput ottelut väliin. Pikaista paranemista Roopelle!

Veteraaneissa Miina otteli kaksi tiukkaa ottelua ja tänään kotiinviemisinä hopeinen mitali. Mattotyöskentely oli tänään todella vahvaa ja tästä on hyvä jatkaa!

Joukkuekisan tunnelmaa sunnuntaina - välieräpaikka jäi pisteen päähän!

Sunnuntaina päästiinkin sitten ottelemaan joukkuekisan merkeissä. Joukkuekisassa oli mukana 7 joukkuetta 5:stä seurasta ja kilpailusta teki kansainvälisen niin ikään Ookamin joukkue, joka oli tullut vierailulle Tallinnasta.

Tikkurilan joukkueessa kilpailivat Aku Haunia, Nikolai Lakhanskiy, Aino Matthias, Robin Uskali, Valtteri Vartiainen, Toivo Peltonen, Miro Auvinen, Janina Vepsäläinen, Neo Ajo, Taavi Mänty ja Samuel Stoyanov-Pitkänen. Joukkue oli ns. täysi ja kaikki painoluokat päästiin täyttämään!

Kisajärjestelmäksi valikoitui 7 osanottajajoukkueen myötä tuplapooli. Tiksin poolissa otteli 4 joukkuetta, joista 2 oli pääsevä jatkoon.

Joukkuekisassa valmennuksesta vastasivat Kati, Heli ja Toni. Lämmöt suoritettiin Tonin valvovan silmän alla.
Sunnuntain joukkueessa oli ikäluokkaedustusta U9-U15 -välillä. Kisa kilpailtiin painoluokkakohtaisesti, joten vain koko ratkaisi sarjojen kohdalla!

Tikkurilan joukkue aloitti todella vahvasti voittamalla Vantaan Jukaran Team 2:n selvästi. Toiseen otteluun vastaan asettui Helsingin Meido-kanin Mars- joukkue, joka vei kamppailun niukasti nimiinsä tasaväkisen taistelun jälkeen. Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Magas, joka kuittasi Tiksin ja samalla koko poolin voiton. Koska muiden joukkueiden voitot menivät sopivasti ristiin, jouduttiin jännittämään jatkoon pääsyä pisteiden laskun ajan. Semaripaikka jäi tällä kertaa yhden pisteen päähän: Meido-Kan Marsin poolisijoitus oli 2. pisteillä 51 ja Tikkurilan 3. pisteillä 50. Harmittavan lähelle jäi, mutta hyvää suorittamista ja joukkuehenkeä nähtiin sekä ehdottomasti ansaitut mitalit välieriin ja finaaleihin edenneille joukkueille!*

*Korjaus: finaalitappion Jukaran Team 1:lle kokenut Magas hylättiin kilpailusta finaalin jälkeen epäasiallisen käytöksen seurauksena.