Tapahtumarikas viikonloppu 2.-3.4. Tiksin kisaviikonlopun alla

6.4.2022

Huhtikuun ensimmäinen viikonloppu oli tiksiläisittäin tapahtumarikas, sillä siihen kuului peräti kolme eri tapahtumaa. Järjestimme lauantaina näkövammaisille suunnatun judokokeilun Hakunilan kalliosuojalla, jonka aikana nuoret kilpailijamme Matfei Polishchuk (U18), Urho Kyllönen (U15) ja Neo Ajo (U15/U13) kamppailivat voitosta Samurai Cupin Nummelan osakilpailussa. Sunnuntaina seuramme entinen huippukilpailija Jaakko Alli (1. Dan) saapui Tampereelta vetämään junioreille suunnatun kilpajudoleirin Tikkurilan urheilutalolla seuraavan viikonlopun kotikisoihin valmistautumista silmällä pitäen.

Matfei ja Urho nappasivat Samurai Cupin Nummelan osakilpailusta pronssit sarjoissaan.

Valmentajien raporttia Nummelasta:

Aamu alkoi U15-ikäluokan sarjoilla, joissa otteli Urho ja Neo. Urholle kisat olivat kahden vuoden tauon jälkeen ensimmäiset,viimeksi kulutettiin samoja tatameita! Urho siirtyi ottelemaan omaa painoluokkaa ylempään sarjaan,koska omassa sarjassa ei löytynyt vastustajia. Ensimmäisessä ottelussa tauko hieman vielä näkyi,mutta toisessa ottelussa Urho sai tutun kisavaihteen päälle. Tuloksena pronssia!

Neon sarja oli ikäluokan suurimpia. Neo lähti terävästi hakemaan voittoa vanhemmista vastustajista (Neohan on vielä U13-ikäluokassa) antamatta tuumaakaan periksi. Ensimmäinen ottelu oli hyvin tasaväkinen ja ratkesi vasta ihan viimeisillä sekunneilla tällä kertaa vastustajan hyväksi. Toisesta ottelusta ei draamaa puuttunut ja vastustaja kirjasi loppujen lopuksi tästä pisteet kotiin. Tästä jäi nälkää ensi viikonlopun kotikisoihin. Hienoa ja järkevää ottelua Neolta, ensi kerralla tulokset varmasti toisinpäin!

Tästä jatkettiin U18-ikäluokkaan, jossa Tiksiä edusti vahvasti Matfei. Ensimmäistä vuottaan tässä ikäluokassa matsaava Matfei teki ensimmäisessä ottelussa kisojen upeimman uhrautumisheiton: ura-nage katon kautta ja ippon! Tämä pyyhittiin kuitenkin pois väärän otteen takia ja pisteet tasan. Matfei ei tästä lannistunut vaan näytti kuka tätä matsia vie ja heitti wazarin arvoisen heiton ja viimeisteli tämän kuristuksella. Toisessa ottelussa Matfei esitti hyvää ottelutaktiikkaa ja matsi oli todella tasaväkinen ottelijoiden viljellessä monipuolista tekniikkaa. Semarissa vastaan tuli väkivahva Hämeenlinnalainen,joka lopulta vei sarjavoiton. Matfeille ansaittu pronssi kypsällä ottelutyylillä.

Tiksin junioreita Nummelassa valmensi Heli ja Kati.

Näkövammaisten judokokeiluun Hakunilan dojolla osallistui kuusi näkövammaista kokeilijaa ja kuusi ohjaajaa.

Näkövammaisten judokokeilu oli pitkään suunnitteilla ollut projekti, joka päästiin vihdoin vantaalaisen näkövammaisten urheiluseura Aisti Sportin kanssa yhteistyössä toteuttamaan. Judoa pääsi kokeilemaan kuusi erilaisilla lajitaustoilla varustettua näkövammaista aikuista ja nuorta kuuden kokeneen ohjaajan opastuksessa.

Aamupäivä koostui mattotekniikoista, jolloin saatiin tuntumaa mm. kääntöihin ja sidontoihin. Toisen osan päivästä muodostivat erilaiset pystytekniikat, joissa sykettä ylläpitivät erilaiset eri suuntiin tapahtuneet liikkumisharjoittelut parin kanssa. Ensikosketusta saatiin niin ukemeihin kuin käsi- ja jalkatekniikoihin. Taisi joku onnistua jopa heittämään ohjaajansa mattoonkin.

Ohjaajina toimivat kokeilussa Päivi Tolppanen, Paula Toroi, Erkki Kokkonen, Pia Louhi, Tessa Koponen ja Pia Palosvirta.

Sunnuntain kilpajudoleiri oli niin ikään kaksiosainen ja se koostui mattoharjoituksesta ja pystyharjoituksesta. Judon MM-kisaedustaja ja European Cup -voittaja Jaakko Allin oppiin oli saapunut seuran omien junnujen lisäksi junioreita Hontai Judosta Helsingin Puistolasta sekä Nurmijärven Pingviineistä.

Leirillä oli hyvä tekemisen meininki ja juniorit olivat luonnollisesti tohkeissaan päästyään mestarin oppiin. Tulevana viikonloppuna koittaa sitten h-hetki, kun Tikkurilan urheilutalolla kilpaillaan Etelä-Suomen alueen kilpailut Startti Cup ja avoimet aluemestaruuskilpailut.

6.4. iltaan asti ehtii ilmoittautua!

https://judokisa.fi/

Jaakon leirillä oli yhteensä 25 osallistujaa ja vierailijoita Puistolasta ja Kirkkonummelta.