Syyskauden 2021 ansioituneita ja palkittuja

7.3.2022

Joulukuussa juhlistettiin sekä 45-vuotta täyttänyttä seuraa että päättynyttä syyskautta kahdessa erillisessä juhlatilaisuudessa. Hiekkaharjun puistokulmalla järjestettiin perjantaina 17. joulukuuta aikuisjäsenistölle suunnattu seuran 45-vuotisjuhla. Niin ikään lauantaina 18. päivä järjestimme Tikkurilan Bio Grandissa perinteikkään lapsille ja nuorille suunnattun kauden päätöstapahtuma, jossa elokuvan katsomisen lisäksi palkittiin nyt oikeastaan sekä kevät- että syyskauden 2021 ansioituneimmat judokat. Puistokulmalla palkittiin vanhimipien ikäluokkien vuosipalkintojen lisäksi seuran vuoden 2021 kilpailija, valmentaja, seuratoimija sekä muutamia erityiskunnianosoituksia.

Seuran 45-vuotisjuhlissa suurin kunnianosoitus osoitettiin sensei Jouni Korkalle (5. Dan, oikealla), joka kutsuttiin Tikkurilan Judokoiden 6. kunniajäseneksi. Kuvassa myös toinen kunniajäsen, Seppo Kontio (vasemmalla).

Junnut palkittiin ikäluokittain 3 kategoriassa

Lauantain elokuvateatteritilaisuudessa palkintonsa saivat juniorit U15 ikäluokkaan kuuluvat ja nuoremmat. Koronapandemian paheneminen joulukuun puolivälissä vaikutti sen verran osallistujamäärään, että osa junioreista sai palkinnot vasta keväällä harjoituksissa. Seuraavassa palkitut kategorioittain ja ohjaajien kirjoittamat perustelut.

Vuoden U15 judoka 

Matfei Polishchuk (2. Kyu)

Tämä lupaava nuori judoka on ikäisekseen tunnollinen ja motivoitunut harjoittelija. On alkanut harjoittelemaan liittovalmentajien opissa URHEA:ssa. Hän on jo aikaisempinakin vuosina käynyt kv-kisoissa ja tänä vuonna sijoittui Baltic Sea Championshipeissä Orimattilassa viidenneksi, minkä lisäksi suoritti sinisen vyön viikko sitten.

U15 tsemppari 

Valtteri Vartiainen (3. Kyu)
Tämä aktiivisena harjoittelijana tunnettu judoka oli yksi viikko sitten vihreän vyön suorittaneista. Tekniikka on kehittynyt hänellä viime aikoina valtavasti ja sitä on kokeiltu myös kisoissa, sillä hän oli myös yksi syksyn aktiivisimmista kisakävijöistä.


U15 kehittynein 

Marika Vahtikari (3. Kyu) & Sinna Perttinä (4. Kyu)

Marika: Tämä Helin, Katin ja Esan ryhmässä harjoitteleva judoka on esimerkillinen harjoittelija, jolla on aina treeneissä positiivinen asenne. Hän on myös ennakkoluuloton kisaaja. On kehittänyt tekniikkaansa paljon ja suoritti vihreän vyön viikko sitten.

Sinna: Tämä ennakkoluuloton ilopilleri on harrastanut judoa vasta muutaman vuoden, mutta saanut valmentajilta kiitosta loistavasta treeniasenteesta ja nopeasta kehityksestä. Suoritti syksyllä oranssin vyön ja keräsi kisakokemusta useammasta kisasta ja nappasi muun muassa pronssin Hontai Shiaista lokakuussa.

Vuoden U13 judoka 

Neo Ajo (3. Kyu) & Samuel Stoyanov-Pitkänen (3. Kyu)

Neo: Tämä ensimmäisen vuoden U13-judoka on harrastanut judoa pitkään ja on aktiivinen harjoittelija. Suoritti vihreän vyön ja aloitti harjoittelun jo liittovalmentajien opissa URHEA:ssa syksyllä ja oli kenties seuran aktiivisin kisakävijä syksyllä. On myös kisoissa seurakavereiden tsemppaaja ja kannustaja, todellinen “joukkuepelaaja” yksilölajissa.

Samuel: niin ikään aktiivinen harjoittelija ja kilpailija, joka suoritti vihreän vyön viikko takaperin. Kävi useammissa kisoissa syksyllä ja nappasi kultamitalit sekä Hontai Shiaista että Etelä-Savo Shiaista. Ottaa niin ikään yksi niistä, jotka ottaa joukkuekaverit huomioon ja tsemppaa ja kannustaa kisoissa.

U13 tsemppari

Jenni Sutinen (3. Kyu)

On tekniikaltaan erinomainen judoka, joka on harjoituksissa aina positiivisella asenteella ja ottaa huomioon kanssaharjoittelijat. Treenaa aina kaikkien kanssa. Suoritti niin ikään vihreän vyön joulukuun graduoinnissa.

U13 kehittynein

Toivo Peltonen (4. Kyu) & Kasperi Kärhä (4. Kyu)

Molemmilla on erinomainen tekniikka, joka on parantunut paljon aktiivisen harjoittelun myötä.  Molemmat kunnioittavat judosääntöjä ja etikettiä. Pojista toinen (Kasperi) suoritti oranssin vyön kokeen viikko sitten.

Vuoden U11 judoka

Luca Uimonen (5. Kyu)
Ottanut suuria kehitysaskelia tekniikassa ja on käynyt ahkerasti harjoituksissa. Oranssin vyön koe jäi vielä väliin syksyllä valitettavasti, mutta on valmiina suorittamaan sen kevään ensimmäisessä vyökokeessa.

U11 tsemppari

Jonathan Vepsäläinen (4. Kyu)

Aina harjoituksissa positiivinen ja mukana hyvällä asenteella. Käy treeneissä ahkerasti ja treenikaverit tuntee eritoten periksiantamattomuudesta.

U11 kehittynein

Sante Piivek (5. Kyu)

Ottanut isoja kehitysaskelia judossa syksyllä. Treenasi vielä peruskurssin mukana ja pääsi suorittamaan keltaisen vyön joulukuussa. Olisi voitu palkita myös “tsemppari” kategoriassa, sillä on treeneissä aina positiivinen ilopilleri.

Vuoden U9 judoka

Nikolai Lakhanskiy (5. Kyu) & Una Ajo (5. Kyu)

Nikolai: Harrastanut alkeisryhmässä jo useamman kauden aikana ja ottanut tasaisen varmasti kehitysaskelia judossa. Pääsi vihdoin suorittamaan keltaisen vyön joulukuun vyökokeessa. Unohdettiin syksyn Tiksi Cupissa aluksi ottelukaavion ulkopuolelle, mutta taisteli lopulta itsensä tyylikkäästi oman sarjansa voittajaksi.

Una: tämä jo hyvin nuorena muksujudoon mukaan tullut harrastaja oli keltaisen vyön kokeeseen tullessaan lokakuussa jo ikäisekseen kokenut judoka. Harjoittelee lähes yhtä aktiivisesti kuin veljensä eikä pelkää ottaa randoria isompien poikien kanssa värivöistenkään ryhmässä.

U9 tsemppari

Aku Haunia (5. Kyu)

Tunnetaan erinomaisena treenikaverina. Valmis aina myös auttamaan kanssatreenaajia tarvittaessa ja treenaa kaikkien kanssa. Suoritti keltaisen vyön joulukuussa

U9 kehittynein

Joel Syrjä (5. Kyu)

Tämä muksujudosta lasten ryhmään siirtynyt judoka on ollut mukana jo useamman vuoden aikana. On kehittynyt kuluneena vuonna judotekniikassaan paljon. Kuului keltaisen vyön suorittajiin joulukuussa.

Lasten sovelletun judon vuoden judoka

Noel Poropudas (5. Kyu)

Noel on sovelletun judon lasten ryhmässä kenties aktiivisin harjoittelija. Hän on taitava liikkuja, joka oppii nopeasti uusia tekniikoita.

45-vuotisjuhlissa Judoliiton ansiomerkkejä 13 jäsenelle ja uusi kunniajäsen

Isä Jevgeni ja U21-maajoukkue-edustaja Artur palkittiin vuoden valmentajana ja kilpailijana.

Palkitsemistilaisuus Puistokulman 45-vuotisjuhlissa koostui vuosittaisista kunnianosoituksista ja 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi jaetuista erityishuomionosoituksista. Jälkimmäisistä ensimmäisenä oli Tikkurilan Judokoiden nykyisen 6. kunniajäsenen, Jouni Korkan (5. Dan) kutsuminen seuran kunniajäseneksi. Tätä seurasi muita seuraa ja judoyhteisöä pitkään palvelleiden kunnianosoituksia judoliiton ansiomerkkien muodossa. Judoliiton pronssisen ansiomerkin ansaitsivat Juho Kuusela-Opas (1. Kyu), Tuomas Aitamurto (1. Kyu), Jaakko Alli (1. Dan), Salla-Serena Louhi (4. Kyu), Esa Saarelainen (1. Kyu), Henri Kajan (2. Kyu), Matias Holopainen (1. Dan), Antti Hänninen (1. Kyu), Jani Mustonen (1. Dan). Hopeisella ansiomerkillä palkittiin niin ikään Heikki Joensuu (1. Dan), Jorma Lehtikangas (1. Dan), Pia Louhi (2. Kyu) sekä Teija Meling (1. Dan).

Tämän lisäksi palkintonsa saivat seuran vuoden kilpailija Artur Kanevets (1. Kyu), vuoden valmentaja Jevgeni Kanevets, vuoden seuratoimija Paula Toroi (2. Dan), vuoden ohjaaja(t) (Sovelletun judon ohjaajat) sekä vuoden judokat U21 -ikäluokassa Tiia Uusitalo (1. Dan) ja U18 -ikäluokassa Antti Purmonen (3. Kyu). Myös Sovelletun judon aikuisten ja nuorten ryhmästä palkittiin Akseli Parsons (3. Kyu).

Onnittelut kaikille joulukuun juhlissa palkituille! :)

Tilaisuutta juhlisti Puistokulmalla muun muassa useamman seuran kunniajäsenen läsnäolo. Kuvassa Jouni vastaanottaa kunniajäsenyyden.