Suomen mestaruuksia Tiksiin

3.3.2024

Judon SM-kisat kisattiin 2.-3. maaliskuuta Lempäälän Ideaparkissa. Suomen mestaruudet ratkottiin U18, U21 aikuisten, parajudon, katan, veteraanien ja joukkueiden osalta.

Tikkurilasta Suomen mestaruudesta kamppailtiin niin aikuisten, parajudon kuin katan osalta.

Artur Kanevets kisasi aikuisten M-90 -sarjassa, jossa odotetusti mestaruus kotiin. Arturin valmentajana kisoissa toimi Jevgen Kanavets. Aikuisissa mestaruudesta kamppaili myös Tessa Koponen N-57 -sarjassa, jossa valitettavasti jatkoa poolista ei tullut.

Kuva: Kalle Kiviniemi

Sunnuntaina parajudon osalta mestaruudesta lähtivät kilpailemaan Emilia, Ville ja Tiona koutsiensa Marita ja Erkki Kokkosen kanssa.

Ville Matikainen kamppaili ParaM-73A -sarjassa, josta hienosti hopeaa. Ottelijoita kyseisessä sarjassa oli yhteensä viisi, joten jokainen sarjassa pääsi näyttämään taitojaan neljässä ottelussa.

Tiona Luodon ParaN-70 -sarjassa kamppailu oli tiukkaa ja otteluiden lopputuloksena neljäs sija.

ParaN-63 -sarjassa nähtiin viime vuoden tapaan kaksinkamppailu Emilia Tiitun ja Alina Skogin välillä. Kaksi ottelua ratkaisi tällä kertaa mestaruuden ja näin ollen Emilia Suomen mestarina kotiin.

Tikkurilan Judokoiden vahva kataosaaminen näkyi katan osalta Suomen mestaruuksia ratkottaessa.

Katame-no-katan osalta Juha Turunen ja Pekka Väyrynen palasivat kisoista Suomen mestareina kotiin.

2,5 pisteen erolla kultamitalisteista sijoittuneet Kati Stoyanov-Pitkänen ja Heli Vartiainen ansaitusti hopealla.

Samassa katassa Johanna Rautkuru sijoittui parinsa Otso Kosken (Meidokan) kanssa kolmenneksi.

Kyseisen katan neljäs sijakin oli seuran värittämä Ralf Ahlskogin ja Pasi Oinaksen sijoittuessa kyseiselle sijalle.

Kime-no-katassa pronssin arvoiseksi arvioitiin Ralf Ahlskogin ja Pasi Oinaksen suoritus. Samaan kataan osallistunut seuran Pia Palosvirta parinsa Juha Laineen (Budokan) suoritus jäi palkintosijojen ulkopuolelle viidenneksi.

Niin kime-no-katassa,  nage-no-katassa kuin Kodokan Goshin-jutsussa Johannan ja Otson suoritukset riittivät neljäteen sijaan, mutta päivän korkein sijoitus tuli juno-katassa, josta suomen mestaruus. Johanna ja Otso ahersivat kaiken kaikkiaan päivän aikana suorituksen jokaisessa viidessä katassa.

Onnittelut jokaiselle uudelle Suomen mestarille sekä mitalisijoille sijoittuneille!