Startti Cup II ja Etelä-Suomen Aluemestaruus kotikisat oteltu

12.4.2022

Kotikisat Startti Cup II ja Etelä-Suomen Aluemestaruus ollaan saatu oteltua viikonlopun 9.4.-10.4. aikana. 

Kiitos jokaiselle kilpailijalle, valmentajalle, huoltajalle, tuomarille sekä kannustajalle!

Kisaviikonlopun rakentaminen aloitettiin jo perjantaina, jolloin suurin osa tatamista sekä tekniikasta saatiin koottua. Haasteita tuotti lauantai aamupäivän tapahtuma urheilutalolla, jolloin kolmas tatami ja tekniikka saatiin rakennettua vasta kisapäivänä. Tämä ei kuitenkaan tuottanut haasteita kokeneelle Tikkurilan Judokoiden porukalle ja viimeinen tatami oli paikoillaan nopeammin kuin ajateltiinkaan. Harjoitus tekee mestarin ja tatamin nopea kokoaminen selkeästikin osataan. 


Tikkurilan urheilutalon palloilusali, jossa miehet kantavat tatami eli judomaton palasia lattialle.
Kaksi tatamia koottiin alle tunnissa vapaaehtoisten voimin perjantaina. Kolmas tatami päästiin laittamaan paikalleen vasta lauantain kisapäivänä.

Viikonlopun aikana Tikkurilan tatameilla kilpaili yli 300 judokaa. Startti Cup II kisaan osallistui yli 200 kilpailu-uransa alussa olevaa judokaa. Ennen kisojen alkua lämmiteltiin yhdessä Helin, Katin, Tiian ja Rafaelin toimesta, jotka olivat myös joukkueemme valmentajia Jounin ja Tonin lisäksi.  Suurta määrää valmentajia todella kaivattiin, sillä Tikkurilan Judokoista kisoihin osallistui jopa 27 judokaa! Suuri osallistuja määrä tarkoitti sitä, että useammalla tatamilla oli samaan aikaan oltiin sekä kisaamassa että valmistautumassa. 

Tikkurilan Urheilutalon palloilusali, jossa etualalla katsomo ja alhaalle rakennettu judotatami. Judotatamilla useita lapsia judopuvuissa.
Startti Cup II kokosi suuren joukon kilpailemisesta kiinnostuneita jukokoita Tikkurilan Urheilutalolle.

Tiukkojen kamppailuiden jälkeen mitalien lisäksi mukaan saatiin paljon kokemusta ja oppeja kilpailemisesta. Valmentajat kuvasivat kisoja tuoreeltaan menestykseksi, sillä mitalien lisäksi täysin uusien jäsenten osallistuminen kisoihin on tärkeää. Tikkurilan Judokoilla oli kisojen suurin osallistujamäärä seuroihin verrattuna. Mitalitilastossa Tikkurilan Judokat sijoittui kuudenneksi.

Tikkurilan Judokoiden mitalisaalis Startti Cup II - kilpailusta:

Kolme kultaa: Matas Norho, Sinna Perttinä & Teemu Rautiainen

Seitsemän hopeaa: Una Ajo, Miro Auvinen, Aku Haunia, Aino Matthias, Roope Mutanen, Toivo Peltonen & Janina Vepsäläinen

Kahdeksan pronssia: Akseli Alho, Miina Frisk, Nico Holopainen, Aapo Lehto, Akseli Miettinen, Helvi Niemi, Elis Puolitaival & Robin Uskali


Lauantaina myös vapaaehtoisemme loistivat ja takasivat kaikille kisavieraille mukavan päivän. Monet olivat roolissaan ensimmäistä kertaa, mutta suoriutuivat jokaisesta tilanteesta ja kohtaamisesta loistavasti.

Sunnuntaina oteltuun Etelä-Suomen Aluemestaruuskisoihin osallistui Tikkurilan Judokoista 10 judokan joukkue kun kokonaisuudessaan kisoihin osallistui 122 judokaa. 

Lauantain tapaan sunnuntain kisamenestys oli erinomainen:

Kaksi kultaa: Teemu Rautiainen & Toivo Peltonen

Kolme hopeaa: Neo Ajo, Miina Frisk & Theo Ndomatezo

 Yksi pronssi: Roope Mutanen

Ilman Tikkurilan Judokoiden vahvaa yhteishenkeä ja tahtoa tehdä, ei kisoja oltaisi saatu aikaan. Jokainen kohtasi niin vanhoja kuin uusia tuttuja. Vaikka menoa ja meininkiä riitti, jokainen kerkesi pysähtyä vaihtamaan kuulumisia sekä tutustua uusiin henkilöihin sekä seurata itse kisoja.

Suuri kiitos jokaiselle!

Sunnuntaina kisojen päätyttyä alkoi tapahtuman purkaminen, joka rakentamisen tapaan sujui reippaasti suurella porukalla. Vaikka kisaviikonloppu jo hieman painoi päälle, olivat varsinkin seuramme nuoret reippaasti mukana. Jopa urheilutalon henkilökunta ihmetteli ja kehui nuorten judokoiden reippautta sekä ahkeruutta.

Viikonlopun kokonaisuus on ollut suomalaiselle judolle merkittävä pitkän koronasta johtuvan tauon takia, sillä tapahtumia ollaan jouduttu perumaan tai järjestämään rajoitetusti. Tikkurilan Judokoiden vapaaehtoisporukka ei kuitenkaan ollut tauosta huolimatta ruosteessa, joten katsetta voi rohkeasti suunnata kohti seuraavia kotikisoja! 

Haluamme onnistua myös jatkossa, joten annathan halutessasi nimetöntä palautetta kisoista yleisesti tai tiettyyn osa-alueeseen liittyen. Jätäthän yhteistietosi, mikäli toivot meidän olevan yhteydessä palautteeseesi liittyen.