Jimmy Pedron tekniikkavalmennus

5.11.2023

Judon maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Jimmy Pedro Yhdysvalloista veti 4.-5.11.2023 Suomen Judoliiton järjestämässä seuravalmentajille ja opettajille tarkoitetulla viikonloppuleirin, jossa kerrattiin judon perusteita ja hallitsevien otteiden merkitystä judo-otteluissa.

Etelä-Suomen Judo ry ja Judoliitto mahdollistivat myös nuorille harjoitukset olympiamitalistin opissa torstaina 2.11. Urheassa.

Yksittäisen lempitekniikan sijasta käytiin laajasti läpi perustekniikkaa vahvan kauluskäden hallinnan kautta. Sama teema jatkui myös matossa, kun harjoiteltiin hallinnan kautta seuraavaan tekniikkaan siirtymisiä. 

Kuvassa: Pete, Jouni, Jimmy, Pasi ja Matfei

Selväksi tuli ainakin se, että nämä asiat olisi voitu kertoa meille jo silloin kun itse kilpailimme. Nyt pitää vain päästä kopioimaan opittua ennen kuin se unohtuu. Onneksi meitä oli siellä useampi seuran jäsen, että jos joku (lähinnä minä) ei muista kaikkea, niin toiset voivat paikata - Pete

Merkille pantavaa on ettei leirillä opetettu varsinaisesti yhtään nimettyä judotekniikkaa, vaan ainoastaan sitä miten tekniikkaan päästään sisälle, miten se torjutaan ja mitä sitten seuraa. 

Pystyjudossa harjoiteltiin siis otetaistelua eli miten saadaan vastustajasta hallitseva ote, tai miten se torjutaan tai rikotaan ja hankitaan itselle ote, jolla hallitaan ottelua ja mahdollistetaan heittosuoritus.

Mattojudossa lähdettiin Kesa-gatame sidonnasta, josta vaihdettiin sidontaa sen mukaan miten uke toimi siinä tilanteessa eli tehtiin ns. sidontaympyrä, joka päätyi Kuzure-kami-shiho-gatameen.

Myös hyökkäys kun uke on matossa mahallan tai kontillaan, oli ohjelmassa. Siinä päädyttiin useisiin erilaisiin lopputulemiin, mutta olennaista kaikessa oli se, että saatiin ote uken ranteesta, jonka jälkeen loppu on lähinnä muodollisuus, edellyttäen, että hallitaan uken pää ja ylävartalo suorituksen aikana.

Erittäin antoisa ja hyvin johdonmukaisesti suunniteltu ohjelma, jossa laatu korvasi määrän.

Matfei, Jimmy ja Artus

Tatami oli täynnä varsinkin aamupäivisin kun Urheassa harjoittelevat nuoret kilpailijat osallistuivat harjoituksiin. Iltapäivisin oli väljempää kun noin 80 judokaa valtasin tatamin.

Urheassa aktiivisesti treenaavat Matfei ja Artur pääsivätkin osallistumaan Jimmyn treeneihin niin torstaina kuin viikonloppuna. 


Torstain nuorten treeihin osallistuivat Samuel, Valtteri, Aapo, Bagaudin, Janina ja Jonathan sekä koutseina Kati ja Heli