Katan EM-kisat Kroatiassa ja Junnu Cup Orimattilassa

19.5.2022

Katan EM-kisat Krotiassa 14.-15.5.2022

Kroatiassa kisattiin viime viikonloppuna katan EM-kisoja. Suomen katajoukkue kisoissa on pieni neljän hengen joukko. Tikkurilan Judokoista mukana olivat Kati Pitkänen-Stoyanov ja Heli Vartiainen, jotka kisasivat Katameno-katassa. Katin ja Helin suoritus oli ehjä kokonaisuus, jolla ylsivät yhdeksännelle sijalle. 

Loistava suoritus arvokisadebyytistä!

Tuomareiden joukosta kisoissa löytyi monelle seuran jäsenelle tatamilta tuttu henkilö, kun Hannu "Musti" Mustonen, oli tuomaroimassa kisoja Goshin jutsussa, Katameno- ja Kimeno-katassa lauantaina ja sunnuntain finaaleissa Juno-, Kimeno- ja Nageno -katassa sekä Special Needs-nageno katassa.

Hannu Mustosella on kansainvälinen tuomarilisenssi kaikissa kilpakatoissa suoritettuaan maaliskuussa 2019 viidennen kansainvälisen katatuomaritutkintonsa Kodokan Goshin-jutsussa.

Katakilpailut jatkuvat SM-kisoilla Tampereen Nääshallilla viikonloppuna

Vuoden 2021 Katan SM-kisat kilpailtiin Rajatorpan kalliosuojalla Vantaalla.

Tikkurilan Judokoiden katakilpailijoiden osalta kausi jatkuu vielä ensi viikonlopun SM-kisoilla, jotka järjestetään tänä vuonna totuttuun tapaan keväällä. Kilpailupaikkana on tällä kertaa Tampereen Nääshalli.

Pienestä kaventumisesta huolimatta Tikkurilan edustus on viikonloppuna hyvä. Seuraavat parit nähdään lauantaina tatamilla Tikkurilasta seuraavissa katoissa: 

Ralf Ahlskog (3. Dan) - Pasi Oinas (4. Dan) Kime-no-kata

Mika Salsoila (4. Dan) - Henna Mannonen (1. Dan) Ju-no-kata

Kati Stoyanov-Pitkänen (2. Dan) - Heli Vartiainen (2. Dan) Nage-no-kata, Katame-no-kata

Juha Turunen (2. Dan) - Otso Koski (Meido-Kan, 1. Dan) Katame-no-kata

5-henkinen joukkue keräämässä kokemusta Orimattilan Junnu Cupissa - tuloksena 3 mitalia! 

Lauantaina tapahtui myös kotimaan judotatameilla, kun Orimattilan judoseura järjesti Orimattilan urheilutalolla U15-ikäisille ja nuoremmille suunnatun Junnu Cupin, jossa noudatettiin jotakuinkin Etelä-Suomen alueen Startti Cuppien kilpailusapluunaa. Tiksistä Orimattilaan suuntasi viisihenkinen joukkue, jossa U13 -ikäluokassa kilpailivat Toivo Peltonen (4. Kyu) ja Matas Norho (4. Kyu), U11-ikäluokassa Aino Matthias (6. Kyu) sekä U9-ikäluokassa Aku Haunia (5. Kyu) ja Helvi Niemi (6. Kyu).

Aamupäivästä kamppailluissa U11 ja U9-ikäluokkien matseissa ottelivat apuohjaajana lasten perusteissa toimineen Tapion valmentamana Aino, Aku ja Helvi.

Kultaa ottivat lauantaina Toivo (U13), Matas (U13) ja kuvassa palkittava Aku (U9).
Aino, Aku ja Helvi tyytyväisinä kisan jälkeen.

Vastikään judon aloittaneelle Ainolle tuli omaan sarjaan vastaan pelkkiä keltavöisiä ja selvästi pidempään harjoitelleita. Näin ollen kahdesta ensimmäisestä matsista voiton vei vastustaja ja kolmannen joutui pienen loukkaantumisen takia jättämään välistä. 

Harkkaryhmän kuopus Helvi joutui haastavaan viiden judokan U11-sarjaan, jossa osa oli päätä pidempiä. Helvi otteli sitkeästi ja hyvää puolustusta nähtiin, mutta vastustajat veivät tällä kertaa voiton.

Keltaisen vyön syksyllä suorittanut Aku kamppaili niin ikään hyvin oman sarjansa kahdessa ottelussa. Ottelut olivat tiukkoja, mutta Aku klaarasi ne hienosti ja nappasi kultamitalin omassa sarjassaan (P9-31,4).

Iltapäivällä U13-ikäluokan otteluissa Helin & Katin valmentamat Matas ja Toivo kävivät niin ikään antamassa kovat näytöt: kultaa tuli molemmille omista sarjoistaan P13-41,2 (Matas) ja P13-48,3 (Toivo). 

Hyvä valmennustyö näkyy siis laajalla rintamalla!