SM-kisat 2023

5.3.2023

Aikuisten SM-kisat

Aikuisten SM-kisoihin osallistui Tikkurilan Judokoista Tessa Koponen ja samassa painoluokassa kisaavat Jaakko Alli ja Artur Kanevets. Miehet olivat totutusti molemmat finaalissa ja tilanne oli jännittävä, sillä vuonna 2021 Jaakko nappasi Suomen mestaruuden kotiin ja viime vuonna Artur tasoitti tilanteen. Judoliitto raportoi kisaa seuraavasti:

Alle 90 kiloa

Alle 90 kilon sarjassa nähtiin Tikkurilan edustajien keskinäinen välienselvittely kuten vuosina 2021 ja 2022. Kuten viimekin vuonna, nuori Artur Kanevets onnistui kukistamaan kokeneemman Jaakko Allin, tällä kertaa tiukasti varoitusten turvin.

Artur Kuva: judo.fi / Jouni Ranta
Jaakko Alli Kuva: judo.fi / Kalle Kiviniemi
Artur Kanevets Kuva: judo.fi / Sami Erjansalo
Kuva: judo.fi / Sami Erjansalo

Nuorten SM-kisat

Nuorten SM-kisoissa koutsina oli Jouni ja seurastamme osallistui 3 kilpailijaa Nuorten SM kisoihin jotka pidettiin Ideaparkissa Lempäälässä.

Ensi kertaa SM kisoihin osallistui Sinna Perttinä alle 63 kg ja Roope Mutanen alle 66 kg sekä toista kertaa Matfei, joka osallistui U18 ja U21 alle 81 kg sarjoihin. Jokainen lähti hyvällä asenteella kilpailuihin ja saivat useita otteluita. Ensikertalaiset saivat hyvää kokemusta, josta on hyvä jatkaa tulevia koitoksia kohti.


Sinna kohtasi tulevan sarjan voittajan sekä pronssille yltäneen kilpailijan, hyvistä yrityksistä huolimatta ei saanut vastustajista vaadittavia suorituksia joten joutui jäämään mitali otteluiden ulkopuolelle.

Roope lähti ennakkoluulottomasti ottelemaan kuitenkaan ei saanut vastustajasta suorituksia ja näin ollen ottelut jatkui keräilyissä. Harmittava tappio keräilyssä ja näin ollen ottelut loppui.

Matfei aloitti kisat U21 sarjassa, taisteli hienosti edellisen päivän aikuisten SM-pronssi miestä vastaan, vastustaja vei lopulta ipponin arvoisesti ja näin ollen Matiakselle hopeaa sarjassa U21 -81 kg. Tästä oli hyvä jatkaa U-18 sarjassa ja ennakko asetelma näytti hyvältä. Matfei voittikin kaksi ensimmäistä ottelua ipponin arvoisesti ja luottavaisesti seuraavaan otteluun jossa panoksena Suomen mestaruus. Ottelussa kuitenkin herpaantuminen ja matto tilanteessa pääsi vastustaja kuristamaan. Kolmella mitalistilla ottelut meni ristiin (jokaisella 2 ippon voittoa) ja Matfei sai tyytyä pronssi mitaliin U18 sarjassa.

U21-81: Matfeille hopeaa Kuva: judo.fi / Risto Saha
U18-81: Matfeille pronssia Kuva: judo.fi / Risto Saha