Parajudon Small Country Challenge 2023 Finland

17.3.2023

Parajudon kansainvälinen turnaus ja valmennusleiri, Small Country Challenge 2023 Finland, järjestetään 2.–8.7.2023 Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Turnaus ja leiri on suunnattu näkövammaisille judokoille.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Tikkurilan Judokat yhteistyössä Suomen Judoliiton ja näkövammaisten urheilun kansainvälisen järjestön IBSA:n (International Blind Sports Association) kanssa. Tapahtumaa tukevat IBSA:n jäsenjärjestönä Suomessa toimiva Suomen Paralympiakomitea sekä Kansainvälinen Paralympiakomitea IPC.

Tapahtuma on kaksiosainen. Se koostuu nelipäiväisestä valmennusleiristä ja yksipäiväisestä turnauksesta, josta voi kartuttaa pisteitä vuoden 2024 Pariisin paralympialaisten rankingiin. Valmennusleirin aikana perehdytään näkövammaisten judon erityispiirteisiin, mahdollistetaan näkövammaisten judokoiden laadukas tekniikka- ja randoriharjoittelu sekä laajennetaan näkövammaisten judon parissa toimivien valmentajien osaamista.

Tapahtuman suunnittelua ja organisointia varten on perustettu ohjausryhmä. Siihen kuuluvat tällä hetkellä seuramme hallituksen jäsenistä Teija Meling, Pia Louhi, Jouko Uimonen ja Erkki Kokkonen sekä Paralympiakoiteasta varapuheenjohtaja Päivi Tolppanen.

Small Country Challenge -nimi tulee siitä, että tapahtumaan on kutsuttu joukkueet 30 maasta, joissa näkövammaisten kilpajudokoiden määrä on pieni. Suomen joukkueessa on todennäköisesti yksi kilpailija, ja hän on seuraamme edustava Tessa Koponen.

Nyt ensimmäistä kertaa maailmassa järjestettävän tapahtuman omistaa IBSA, joka on IJF:n (International Judo Federation) jäsen.