Lahti Shiaista menestystä Tiksille

9.12.2023

Lahti Shiaista viisi mitalia ja arvokasta kisakokemusta kisailijoille Marita Kokkosen koutsatessa urheilijoita. 

Aku Haunia

Aku Haunia oli vauhdissa Pojat alle 11 -38 kg:n sarjassa. Ensimmäisestä ja toisesta ottelusta voitot kotiin. Viimeisessä ottelussa vastaan asteli Magasin edustaja,  joka yllätti ottaen otteluvoiton. Aku hienosti hopealle.

Jurii Kudrjavtsev

Jurii Kudrjavtsevin luokassa P11 -40 kg oli seitsemän ottelijaa, joten pojat ottelivat tuplapoolissa, josta Jurii selvitti tiensä jatkoon. Semifinaalissa tiukka ottelu päätyi vastustajan voittoon. Hienosti taistellut Jurii Kudrjavtsev sai pronssia kaulaansa.

Matas Norho & Bagaudin Kushtov

P13 -50 kg sarjassa Tikkurilan judokoille kaksoisvoitto. 

Sarjan ottelut alkoikin Tikkurilan Judokoiden Mataksen ja Bagaudin ottelulla. Ottelu oli alkuun tiukkaa, mutta sitten Bagaudinin hyvän yrityksen Matas onnistui kääntämään omaksi tekniikaksi ja nappasi 7 pisteen suorituksen. Ottelu jatkui tiukkana taisteluna otteluajan loppuun saakka, joten suuremmilla pisteillä voiton otti Matas. 

Bagaudin toisessa ottelussa hän näytti parasta tekniikkaansa taitavalla oivalluksella eli ouchikari-jalkaheitolla, millä sai vastustajan selälleen mattoon. 

Mataksen toinen ottelu ottelu ratkaisi mitalit tässä kolmen kisaajan sarjassa. Matas halusi kultaa, joten hänen loistava lonkkaheittonsa toimi, eikä heiton jälkeistä sidontaa tarvinnut tuomarin julistaa. 

Matas Norholle kultaa ja Bagaudin Kushtoville hopeaa.

Tessa Koponen

Tessa Koponen otteli U18-ikäluokan -57kg -sarjassa. Näin saatiin monta ottelua jokaiselle, joka osoittaa suurta yhteisöllisyyttä judokoiden välillä.

Koposen ensimmäinen ottelu oli tasainen wasarin arvoisilla heitoilla, kunnes jatkoajalla vastustaja sai pistesuorituksen. Toisessa ottelussa Koponen torjui tehokkaasti heittoyrityksiä, kunnes vastustaja onnistui saamaan Koposen mattoon onnistuen käsilukossa. Kolmannessa ottelussa käytiin kovaa mattokamppailua, joka päätyi vastustajan tiukkaan sidontaan. Neljäs ottelu päätyi niin ikään vastustajan voittoon. Tämä ei kuitenkaan Koposta harmittanut, sillä kisakokemuksena ottelut olivat mielettömiä. Iso kiitos myös sarjassa kamppaille siitä, että ottivat erilaisen aloituskokemuksen vastaan, kun ottelut aloitettiin otteesta. 

Parajudo

Parajudon sarjoissa ottelijoita oli harmillisesti jäänyt pois ja Pajulahteen saakka saapui kuusi judokaa. Valmentajan päättivät yhteistuumin, että kaikki ottelevat kaikkia vastaan, vaikka painoeroja olikin. Parajudon avoin sarja oteltiin lopulta tuplapoolina; kolme ottelijaa lohkossa kahdessa lohkossa. Kisan aloittivat Tikkurilan seurakaverit Ville Matikainen ja Mikael Haikonen. Haikonen aloitti ottelun napakasti, mutta kokenut ja taitava jalkatekniikkataituri Matikainen nappasi voiton. Toisessa ottelussa Haikonen kohtasi Porvoon Naumasen. Ottelu eteni kummankin miehen yrityksillä ja lopulta Naumanen sai vietyä heittonsa loppuun ja voitto Naumaselle. Matikaisen otti voiton myös Naumasesta ja näin ollen jatkoi matkaansa kohti semifinaalia.

Toisessa lohkossa otteli Tiona Luoto hyvin ennakkoluulottomasti, vaikka olikin ainoa nainen miesten sarjassa. Luoto osoittikin sitkeytensä itsenään huomattavasti painavamman lahtelaisen Lindstamin kanssa otellessaan. Ottelu eteni aina jatkoajalle saakka, ennen kuin Lindstam sai Luodon pakettiin. Toisessa ottelussa Luoto aloitti ennakkoluulottomasti Kotkan Lautalaa vastaan, mutta vahva Lautala nappasi Luodon pitävään sidontaan.   

Semifinaalissa kohtaisivat Matikainen ja Lindstam. Matikainen kaatoi vastustajansa mattoon, mutta nyt ei tullut pisteitä. Pienempi Matikainen ei hätääntynyt vaan otti isomman Lindstamin pitävään sidontaan. Matikaisen tie jatkui finaaliin, jossa jälleen oli vastassa Porvoon Naumanen. Nyt Naumanen oli oppinut väistämään Matikaisen jalkaheittoja, joten Matikainen joutui urakoimaan voittoon kahden 7 pisteen heiton turvin. 

Hienojen ottelujen päätteeksi sarjan kevyin ottelija Matikainen otti korkeimman paikan palkintokorokkeelta.