Kauden päätöstilaisuudet

17.12.2023

Kauden päätöstilaisuudet järjestettiin kahdessa osassa. Aikuisten kauden päätöstilaisuus järjestettiin vuosikokouksen yhteydessä Tikkurilassa, kun lapset ja nuoret pääsivät viettämään treenejä omassa päätöstilaisuudessa Hakunilan kalliosuojalla. 

Niin aikuisten kuin lasten juhlassa muistettiin tänä vuonna esimerkillisesti toimivia judokoita kuin myös menestyneitä urheilijoita sekä seuratoimijoita.

Vapaaehtoisvoimin kulunut vuosi 2023 osallisti seuran jäseniä ja jäsenten vanhempia monin eri tavoin, josta suuri kiitos jokaiselle panoksensa antaneelle!

U9 vuoden judoka: Ohto Toroi

Peruskurssilta tänä syksynä ryhmään siirtynyt Ohto treenaa kaikkien kanssa. Kehittymistä judotekniikoissa osoittaa myös keltaisen vyön suorittaminen syksyllä. Ohto on reilu treenikaveri, joka on aina valmiina myös kisaamaan.

U9 vuoden tsemppari: Elma Hartikainen

Elma on treenannut innokkaasti harjoituksissa kuluneen vuoden aikana sekä osallistunut menestyksekkäästi kisoihin kuten kotisalikisa Tiksi Cupiin. Elma kannustaa muita tilanteessa kuin tilanteessa ja tsemppaa muita yrittämään parhaansa.

U11 vuoden judoka: Aapo Höylänen

Vuoden judoa harrastanut Aapo on treenannut esimerkillisesti kohti tavoitteita ja suorittanut uuden vyöarvon kuluneen vuonna. Uusien tekniikoiden opettelu sujuu vaivatta ja näiden tehokkuutta on uskallettu käydä treenien lisäksi kokeilemassa kisatatamilla sekä vanhemman ikäryhmän harjoituksissa. 

U11 vuoden tsemppari: Leo Kauppala

Leo treenaa aktiivisesti kaikkien kanssa ja innostaa treenikavereita omalla esimerkillään. Uusien tekniikoiden opettelu sujuu ja niitä käytetään aktiivisesti treeneissä. 

U13 vuoden judoka: Bagaudin Kustov

Syksyllä seuraan siirtynyt Bagaudin treenaa aktiivisesti ja tosissaan. Hän on aktiivinen treenikaveri eli treenaa kaikkien kanssa. Reippaana nuorena hän on kokeillut syksyllä myös kisatatamin toista puolta eli toimitsijana olemista toimiessaan seuran järjestämän Startti Cupin nuorimpana pistetaulun käyttäjänä. Omasta kilpailutaustasta olil tässä hyötyä, sillä pistetaulu vaatii tuomareiden tuomitsemisen ymmärrystä. 

U13 vuoden tsemppari: Darja Poliakova

Uutena ryhmään syksyllä siirtynyt Darja on muut huomioon ottava treenikaveri. Darja haastaa treeneissä aktiivisesti korkeammalla vyöarvoissa olevia treenikavereita, eikä anna tippaakaan periksi. Periksiantamattomuuden ja rohkeuden kautta Darja myös pärjää isompia vastustajia vastaan, sillä tekniikoissa on menty harppauksin eteenpäin. 

U15 vuoden judoka: Miro Auvinen

Miro on kuluneen vuoden aikana toiminut esimerkillisesti ja suoritti vihreän vyöarvon ansiokkaasti keväällä. Miro treenaa ahkerasti ja keskittyneesti sekä ottaa muut huomioon treeneissä. Hän toimii aktiivisena jäsenenä ryhmässä. Judon arvoihin kuuluvaa vastavuoroista oppimista tapahtuu treenatessa Miron kanssa, sillä isompia vastaan treenataan oppien ja nuorempien kanssa opettaen. 

U15 vuoden tsemppari: Allan Saarelainen

Allan kannustaa treeneissä aktiivisesti muista ja ryhmän vanhimpiin kuuluvana toimii esimerkkinä nuoremmille. Allan ottaa hienosti huomioon sen, että korkeampi vyöarvo tuo mukanaan laajempaa osaamista, jota kaikilla treenikavereilla ei ole. Helpolla Allan ei kuitenkaan ketään päästä ja varmistaa näin treenikavereiden kehittymisen reilulla meinigillä. 

U18 vuoden judoka: Matfei Polishchuk

Matfei treenaa aktiivisesti kohti tavoitteita Urheassa ja kova työ on tuottanut tulosta miehen astellessa palkintokorokkeelle kahdesti kuluneena vuonna. Matfei on aina mukana pyydettäessä ja reilu kaveri.

U18 vuoden tsemppari: Valtteri Vartiainen

Valtteri treenaa ahkerasti useamman ryhmän harjoituksissa niin seuran saleilla kuin Urheassa sekä leireillä. Hän on väsymätön puurtaja ja joka paikan höylä, joka luo ympärilleen ryhmähenkeä. Valtterin läsnäolo hieman tuntemattomammissa ympäristöissä tuo tukea ja turvaa usein muille. 

Vuoden seuratoimija: Marko Lönnqvist

Marko on mukana seuratoiminnassa niin harrastajana, huoltajana kuin apuvalmentajana. Hän käy aktiivisesti eri harjoituksissa ja toimii parajudokoiden huoltajana, apuvalmentajana kisareissuilla sekä vastaa kisatiimin kuvista viestintää varten.

Vuoden ohjaajat: Kaisla Lönnqvist, Tinka Liivalahti & Ville Vahtola

Vuoden ohjaajat ovat ottaneet pelottomasti vastaan uuden rooli ja tekevät arvokasta työtä lasten liikunnan parissa. Jokainen mahdollistaa onnistumisen kokemuksia omalla ohjaamistavallaan ja yhteistyö muiden ryhmän ohjaajien kanssa sujuu saumattomasti.  

Vuoden sovellettu judoka - lapset: Otto Rautakivi

Otto on aktiivinen treenaja, jonka innostuneisuus ja positiivinen asennen tarttuu kanssa treenaajiin. Otto ei luovuta vaan rohkeasti yrittää, jonka kautta myös onnistutaan

Vuoden para/sovellettu judoka - aikuiset: Tessa Koponen

Tessa on laittanut kuluneena vuoden uuden vaihteen silmään ja harjoittelee kohti vuoden 2024 Pariisissa järjestettäviä Paralympialaisia. Tessa käy monissa eri harjoituksissa ja kisaa näkevien kanssa kisoissa.

U21 vuoden judoka: Emilia Tiitu

Reilun vuoden judoa harrastanut Emilia on kuluneena vuonna innostunut kisaamisesta niin, että palkintokaappia koristaa SM-kulta. Emilia treenaa ja osallistuu leireille aktiivisesti. 

Vuoden valmentaja: Heli Vartiainen

Aktiivinen valmentaja nuorille monissa ikäluokissa kilpaileville judokoille. Toimii kisamenestystä saaneen Matfein valmentajana Judoliiton valmentajan lisäksi. Heli kiertää aktiivisesti kisoissa lasten ja nuorten kanssa, tarjoten judollisen näkemyksen lisäksi tukea ja turvaa.

Vuoden kilpailija: Artur Kanevets

Arturin kisamenestys on noussut kuluneena vuonna uudelle tasolle. Jännittävän seuran sisäisen suomen mestaruus kamppailun lisäksi Artur on sijoittunut tänä vuonna kaksi kertaa aikuisten European Cupin palkintokorokkeelle, joka tekee yhteensä neljä mitalisijaa aikuisiin siirtymisen jälkeen.

Vuoden judoka: Olli-Pekka Talja

OP treenaa judoa monipuolisella otteella ja häneen voi törmätä liki kaikissa harjoituksissa. Hän suoritti keväällä uuden vyöarvon parinsa kanssa Juha Holopaisen kanssa. Molemmilla tästä lähtien ruskean vyöarvo, josta OP kiittääkin Juhaa, sillä pari harjoitteli aktiivisesti tavoitetta kohti. Seuratoiminaja OP:lta luonnistuu jokainen rooli ja on aina valmiina auttamaan tapahtumien järjestämisessä judon yhteisen hyvän periaatteen mukaisesti. 

Lisäksi seura muisti jokaista arvokisamitalistia lahjakortilla. Vuoden 2023 arvokisamitalisteja ovat:

Juha Turunen, Pekka Väyrynen, Kati Stoyanov-Pitkänen, Heli Vartiainen,  Mika Salsoila, Jouni Korkka, Ralf Ahlskog, Pia Palosvirta, Johanna Rautkuru, Emilia Tiitu, Ville Matikainen, Mikael Haikonen, Ville Lönnqvist, Artur Kanevets, Jaakko Alli ja Matfei Polishchuk.