Judo katan MM-kisat Krakovassa

24.9.2022

Judon Katan MM-kisat järjestettiin 13.-14.9.2022 Krakovassa, Puolassa (Krakow World Championships Judo Kata 2022, Poland). Tikkurilan judokoita edustamassa oli Hannu Mustonen, jo 12 vuotta kansainvälisissä arvokilpailuissa mukana olleena tuomarina. Musti pääsi tuomaroimaan alkukilpailuissa, finaalissa sekä toimimaan myös päätuomarina.
Ensimmäisenä päivänä hän tuomaroi Katame no katassa ja Nage no katassa. Toisena päivänä Kodokan Goshin Jutsussa ja Kime no katassa. Tämä oli hieno saavutus, sillä tuomarit kuudesta maanosasta tavoittelee näitä haluttuja, mutta harvoja  paikkoja. Mustin sanoin" Tuntuu saavutukselta jo, kun pääsee tässä porukassa tositoimiin". 

Aikuiset kilpaili viidessä katassa Nage no kata, Katame no kata, Ju no Kata, Kime no kata sekä Kodokan Goshin Jutsu.
Nuoret U23 pääsivät mukaan tällä kertaa kahdessa katassa: Nage no Kata ja Katame no kata. Ensi vuonna nuorilla U23-ikäluokalla tulee lisäksi Ju no Kata mukaan MM-kisoihin.

Hannu Mustonen on suorittanut 2019 suoritti viidennen kansainvälisen katatuomaritutkintonsa Kodokan Goshin-jutsussa, joten Hannulla on nyt kansainvälinen tuomarilisenssi kaikissa kilpakatoissa.

Kisan tuomarit ja toimitsijat