Hontain kisaviikonlopusta mitaleita tiksiin!

25.10.2021

Viikonloppuna kisailtiin Puistolan koululla naapuriseura Hontai Judon isännöimänä perinteinen Hontain kisaviikonloppu, joka koostui kahdesta erillisestä kilpailusta: Judoliiton alempien vöiden mestaruuskilpailuista ja Hontai Shiaista. Alempien vöiden mestaruuskilpailu on valtakunnallinen mestaruuskilpailu 5. Kyu- ja 4. Kyu- vyöasteilla oleville, joka kilpaillaan kahdessa ikäluokassa: Miehet yli 15- ja pojat alle 15-vuotiaat sekä naiset yli 13- ja tytöt alle 13-vuotiaat. Hontai Shiai on taas Hontain järjestämä alueellinen kilpailu, jossa kilpaillaan lähtökohtaisesti kaikissa ikäluokkasarjoissa. Tiksin edustus oli kisoissa vahva, vaikka muutamia syysflunssan kaatamia poisjääjiäkin oli.

Tiksin kilpailijat olivat sunnuntaina U13- ja U11-ikäluokissa Valtteri, Samuel, Noa, Matas, Neo ja Vilho.

Lauantain alempien vöiden mestaruuskisoissa Tiksiä edustivat poikien ikäkategoriassa Neo Ajo ja Vilho Kääriäinen. Pojista Neo sijoittui omassa painoluokassaan lauantaina hopealle. Hieno suoritus Neolta!

Sunnuntaina edustus olikin sitten Hontai Shiaissa tiksiläisittäin suurempi: U11-ikäluokassa kilpaili Matas Norho, U13-ikäluokassa oli mukana Neon ja Vilhon lisäksi Noa Hankala ja Samuel Stoyanov-Pitkänen sekä U15-ikäluokassa niin ikään Marika Vahtikari, Valtteri Vartiainen ja Sinna Perttinä. U-18 ikäluokassa Tiksiä edusti Antti Purmonen, mutta kanssakilpailijoiden vähyyden takia Antti siirrettiinkin lopulta kilpailemaan miesten sarjaan.

U11-ikäluokassa Matas jäi kovan taistelun jälkeen harmittavasti ilman mitalia. Kolme tiukkaa matsia ja roimasti arvokasta kilpailukokemusta jäi kuitenkin käteen. U13:sta Neolle sattui omassa painoluokassaan tiukka tuplapooli, jossa Neo sai heti vastaansa sarjan voittajan ja hopeamitalistin. Mitaleille asti ei siten lauantain tapaan taistelu aivan riittänyt. Noa nähtiin pitkästä aikaa ottelemassa pitkän judotauon jälkeen. Vastustajat olivat Noan sarjassa kovia, joten tulokset jäivät tällä kertaa laihoiksi. Taistelusta ei jäänyt kuitenkaan kiinni ja tästä on hyvä jatkaa!

Sen sijaan Vilho oli sisuuntunut lauantaista ja taisteli itsensä huimasti pronssille omassa sarjassaan. Todella kovatempoisia matseja ja monipuolisia yrityksiä! Kuitenkin varsinaiseksi sunnuntaipäivän tähdeksi nousi Samuel, joka nappasi kultaa viiden kilpailijan poolissa laadukkailla suorituksilla. Kamppailu kirkkaimmasta mitalista oli tiukkaa, mutta Samuel onnistui kaivamaan kuitenkin ratkaisevassa ottelussa voittoon oikeuttavat pisteet jatkoajalla.

U15-ikäluokassa Marika, Sinna ja valtteri pääsivät kukin testaamaan tasoaan kovatasoisten vastustajien kanssa. Marika ja Valtteri jäivät harmittavasti hyvistä otteistaan huolimatta ilman mitaleita. Sinna sen sijaan nappasi omassa sarjassaan pronssia, vaikka oli jopa selvästi Tiksin koutsien mukaan "höyhensarjalainen" vastustajiinsa verrattuna. Erinomainen suoritus!

Jouni valmennettavineen. Molemmille pronssit sunnuntaina!

Myös miesten sarjaan "heitetty" Antti kamppaili itsensä ennakko-odotusten vastaisestikin lopulta pronssille! Mitali oli niin ikään todellinen taistelupronssi: ratkaisevassa ottelussa 2 wa-azaria ja mitali kotiin! Kaiken kaikkiaan Tiksin joukkueen saldona viikonlopulta siis 5 mitalia: kulta, hopea ja kolme pronssia. Mukava mitalisaldo siis ja ennen kaikkea paljon kilpailukokemuksen kerryttämistä taas laajalla rintamalla. Valmentajina kisaviikonlopussa olivat Jouni, Heli ja Kati.