Nuorten SM-2018

Nuorten SM-kisat järjestäjäseuran Tikkurilan Judokoiden juhlaa

Tikkurilan judokat otti nuorten SM-kisoissa suurimman mitalisaaliin, 11 mitalia. Järjestävä seura toi kisaan myös suurimman joukkueen, 17 nuorta.

Mitalitaulukon muut kärkiseurat olivat kestomenestyjiät Chikara ja Meidokan molemmat kahdeksalla mitalilla.

Yksilöistä kisoissa huomiota herätti muun muuassa näyttäviä heittoja taituroinut Turpal Djoukajev Hämeenlinnan judoseurasta.  Porin Fudoshinin 15-vuotias Pihla Salonen ei saanut vastustajia omaan ikä- ja painoluokkaansa, mutta otti alle 21-vuotissa mestaruuden hyökkäävällä ja monipuolisella judolla.

Alle 21-vuotiaissa miehissä ylivoimaisinta jälkeä teki Nummelan judon Oskari Mäkinen, jonka heitoissa oli räjähtävää tehoa. Muutkin mestarit esittivät taitavaa ja varmaa judoa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Antti Renko piti kisapäivän antia kokonaisuudessaan myönteisenä.

"Positiivista meininkiä. Ne jotka harjoittelevat paljon, kehittyvät, ja se näkyy", Renko sanoi.

Yksilökisan tulokset ja mitalitilasto ovat kokonaisuudessaan esillä Judoliiton Judoshiai-palvelussa.

Joukkuekisa oli menestys

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn ja sekajoukkuein käytyyn joukkuemestaruuskisaan osallistui peräti yhdeksän joukkuetta, joista seitsemän oli seurajoukkueita.  Voittajaksi nousi yhdistelmäjoukkue PH judon urheilijat, jossa otteli Päijät-Hämeessä harjoittelevia nuoria. Hopeaa otti Nummelan judo ja pronssia Chikara Helsingistä.

Kisa oli osanottajajoukon laajuuteen nähden yllättävän tasainen. Joukkeet voittivat toisiaan ristiin, ja monessa kamppailussa jouduttiin 3-3-tilanteessa arpomaan uusintaottelu. Kilpailu- ja sääntövaliokunta joutunee ensi vuodeksi pohtimaan ratkaisun, joukkueen kokoonpanoksi saadaan kuuden sijasta pariton määrä ottelijoita.

Joukkuekilpailu herätti joka tapauksessa innostusta, ja saatujen ensi kokemusten perusteella sääntöjä on hyvä kehittää, sanoi kilpailu- ja sääntövaliokunnan puheenjohtaja Tea Laakkonen.

Luonnollinen selitys

Tikkurilan judokoiden yllättävään nousuun löytyi luonnollinen selitys seuran 22-vuotiaalta valmennuspäälliköltä Matias Holopaiselta. Suurseura on alkanut vajaa vuosi sitten koota eri ryhmistään isolla haravalla nuoria yhteisiin kilpaharjoituksiin.

"Isossa seurassa voi olla paljon potentiaalisia judokoita, mutta usein osa unohdetaan", Holopainen sanoo. "Nyt meillä käy suuri porukka samoissa treeneissä. Tasoeroja on, mutta kaikki harjoittelevat yhdessä."

Ryhmällä on omat judoharjoitukset kahdesti viikossa, oheisharjoitukset lauantaisin, ja lisäksi käydään Etelä-Suomen alueen yhteisharjoituksissa. Oman seuran muita harjoituksia hyödynnetään tekniikan treenaamiseen.

Mukaan tuodaan koko ajan uusia nuoria, joilla hyvä treeniaktiivisuus ja halua sitotua harjoitteluun.

"Näin saadaan laajuutta. Jos keskitytään viiteen parhaaseen, niin on pienempi todennäköisyys, että joku heistä nousee kansainväliselle huipulle kuin jos mukana on iso massa."

Järjestelyt rutiinilla

Tikkurilan judokat on erittäin kokenut kisajärjestäjä. Koska sama koneisto järjesti kolme vuotta sitten aikuisten SM-kilpailut, esityötä tehtiin nyt vähemmän, kertoi kilpailun johtaja ja Tikkurilan judokoiden puheenjohtaja Erkki Kokkonen.

"Mietitytti hiukan, miten kone käynnistyy, mutta edellisillan mattotalkoissa tuli huojentunut olo. Jouduin itse kantamaan vain kaksi palaa. kun, 20-30 ihmistä oli tullut talkoisiin."

Jotain kommelluksia sentään syntyi. Kisa-aamuna pääsyliput olivat yht'äkkiä kadonneet. Avuksi piti siepata käsillä olleita vuoden 2016 joululounaslippuja, ja Kokkonen säntäsi kirjakauppaan ostamaan uusia lippuvihkoja. Myöhemmin liput löytyivät sieltä, minne toiminnajohtaja oli ne epähuomiossa laittanut.

Yleisö tuskin outoja lippuja huomasi. Tikkurilan urheilutalon katsomo oli ilman erityisempää markkinointia lauantaina lähes täynnä.

PDF-tiedostoKäsiohjelma.pdf (570 kB)
Käsiohjelma 10.-11.2.2018
Tiia Uusitalo, Hopeaa
Toni Uusitalo, kultaa
Patrick Pavlov, pronssia
Aleksi Mielty, pronssia

U21 nuorten SM-kilpailuista, 4 mitalia!

 

 

Patrick Pavlov, Kultaa
Jussi Holopainen, pronsia
Artur Kanevets, kultaa
Sampo Turunen, pronssia ja Otso Blomberg, pronssia
Tiia Uusitalo, kultaa
Yada Thongsut, pronssia
Vili Pajari, tänään viides

U18 SM-kisamitalistit!

Onnittelut finalisteille!

Päivän komeimmasta ja nopeimmasta ipponista vastasi finaalissaan Artus Kanevets.

Sampo Turunen ja Otso Blomberg

Sampo Turunen ja Otso Blomberg saivat kumpikin pronssia U18 alle 81 kg sarjassa. Tämä oli heidän ensimmäinen SM-kisansa.

Tiia ja valmentajat Jari ja Samuli

Tiia Uusitalo taisteli kultaa sarjassa U18 +63 kg.

Jusi Holopainen, pronssia!

Jussi Holopainen, pronssia!

Yada Thongshut saavutti kovan urakan jälkeen pronssia!

Patrick ja Marek

Tänään, 10.2.2018 Tikkurilan Judokoiden mitalitili on avattu komeasti kultamitalilla.

Patrick Pavlov voitti alle 60 kg finaalin.