Kilpaileminen on kivaa

Kilpaileminen on olennainen ja antoisa osa judoa. Kilpaileminen opettaa ja kasvattaa paljon, ja kilpailutapahtumissa tutustuu uusiin ihmisiin niin omasta kuin muistakin seuroista. Kilpailussa eli shiaissa on mahdollista testata omien tekniikoidensa toimivuutta ja pelisilmäänsä kamppailussa. Säännöt ja tuomarien toiminta mahdollistavat sen, että ottelu otellaan judon hengessä ja oikealla tekniikkavalikoimalla. Voimassa olevat säännöt löytyvät Suomen Judoliiton sivuilta: http://www.judoliitto.fi/materiaalit/saannot/

    Judo on Olympialaji, joten siinä voi kilpailla hyvin monella tasolla. Eri ikä- ja painoluokille on omat sarjansa. Tikkurilan Judokoissa kilpaileminen on helppoa aloittaa kotisalikisoista, jotka toimivat Tixi Cup -nimellä. Tixi Cupeissa on hauska ja rento tunnelma, ja niissä saa mukavasti ensikosketuksen kisatatamiin. Seuraava askel lapsilla on usein Etelä-Suomen alueen yhteistyössä seurojen kanssa organisoima Junnu-Cup ja aikuisilla esim. vuosittain järjestettävät Alempien Vöiden Mestaruuskisat.

    Kilpailu on oiva paikka kartoittaa omaa judo-osaamistaan: siellä saa suoraa käytännön palautetta siita, että mikä toimii oikeasti kamppailussa, ja mitä pitää vielä kehittää lisää. Jännityksen kestäminen ja erilaisten tulosten aiheuttamien tunteiden käsittely ovat myös hyvin kasvattavia asioita judossa. "Neliössä" (kisa-alue) oppii itsehillintää, itsenäisyyttä ja ratkaisujen tekoa.