Kilpaileminen on kivaa

Kilpaileminen on olennainen ja antoisa osa judoa. Kilpaileminen opettaa ja kasvattaa paljon, ja kilpailutapahtumissa tutustuu uusiin ihmisiin niin omasta kuin muistakin seuroista. Kilpailussa eli shiaissa on mahdollista testata omien tekniikoidensa toimivuutta ja pelisilmäänsä kamppailussa. Säännöt ja tuomarien toiminta mahdollistavat sen, että ottelu otellaan judon hengessä ja oikealla tekniikkavalikoimalla. Voimassa olevat säännöt löytyvät Suomen Judoliiton sivuilta: http://www.judoliitto.fi/materiaalit/saannot/

    Judo on Olympialaji, joten siinä voi kilpailla hyvin monella tasolla. Eri ikä- ja painoluokille on omat sarjansa. Tikkurilan Judokoissa kilpaileminen on helppoa aloittaa kotisalikisoista, jotka toimivat Tixi Cup -nimellä. Tixi Cupeissa on hauska ja rento tunnelma, ja niissä saa mukavasti ensikosketuksen kisatatamiin. Seuraava askel lapsilla on usein Etelä-Suomen alueen yhteistyössä seurojen kanssa organisoima Junnu-Cup ja aikuisilla esim. vuosittain järjestettävät Alempien Vöiden Mestaruuskisat.

    Kilpailu on oiva paikka kartoittaa omaa judo-osaamistaan: siellä saa suoraa käytännön palautetta siita, että mikä toimii oikeasti kamppailussa, ja mitä pitää vielä kehittää lisää. Jännityksen kestäminen ja erilaisten tulosten aiheuttamien tunteiden käsittely ovat myös hyvin kasvattavia asioita judossa. "Neliössä" (kisa-alue) oppii itsehillintää, itsenäisyyttä ja ratkaisujen tekoa.

 

 

Baltic sea open 10.3.2018

Viikonloppuna oteltiin kova tasoinen kansainvälinen turnaus Orimattilassa 262 judokan voimin. Tikkurilasta kisaan lähti yhdeksän hengen joukkue. Paluukuormassa kotiin tuli hienosti yksi sarjavoitto, yksi hopea, kaksi pronnssia, ja muutama pistesija. 

Valmennuksen mietteitä lauantaipäivän otteluista:

Aamulla kaikki vaikutti hyvälle ennen otteluiden alkua, mutta ensimäisissä otteluissa ihan jokainen ei ollut  aivan hereillä. Tuli nukahduksia ja helppoja virheitä, joista vastuja pääsi rokottamaan. Sen jälkeen matsit alkoivat rullaamaan tuttuun tyyliin ja otteluvoittoja alkoi  tulla. Artur jatkoi vahvaa kevätkautta voittamalla P18 -73kg sarjan ilman vaikeuksia. P18 -66kg sarjassa Vili ja Jussi ottelivat alkumatsit tyylikkäästi, mutta mitaliotteluissa ei ollut keskittyminen aivan vaaditulla tasolla finaalista ja prossimatsista karvaat tappiot. P18 -60kg sarjassa Patrick  otteli vakuuttavasti pronssille ensimmäisen matsin uinahduksen jälkeen, ja väläytteli jälleen hienoja nostotekniikoita. P18 -81kg sarjassa Sampo ja Otso eivät löytäneet tehoja ensimmäisessä ottelussa. Poikeien matsit jatkuivat kuitenkin pronssioteluissa, ja niissä koneisto alkoi selvästi olla lämmin ja Sampolle hienosti pronssia. Tyttöjen puolella T18 -63kg sarjassa Yada oli päivän ilopilleri jälleen ja otteli hienosti seitsemänneksi. Vanhemmassa ikäluokassa M21 -55kg sarjassa Toni oli viides pitkän jatkoajalle venyneen pronssimatsin jälkeen, hienot ottelut kuitenkin Tonilta. M21 -66kg sarjassa Rainer teki paluun sairastelujen jälkeen, ja otti yhden otteluvoiton kovassa sarjassa.

Koutsaamassa olleiden Matiaksen ja Jounin mietteet olivat yhtenäiset otteluiden jälkeen. Perus suorittamisen taso alkaa olla kaikilla hyvä, mutta mattotilanteista tuli luvattoman paljon helppoja ipponeita tänään. Siinä on iso kehittymisen kohde tulevaisuutta varten. Muuten kilpailupäivä oli kokonaisuutena onnistunut koko porukalta tästä on hyvä mennä kohti seuraavia kevään kisoja. 

Katso tulokset uutisista. 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
Hanna omassa elementissään.

Hanna Kokkonen, Urheilija ja Valmentaja

 

milloin aloitit judon? ja miksi? kuka suositteli?
Aloitin judon apuohjaajan roolissa vuonna 2006 kun sovelletun judon lastenryhmässä tarvittiin lisäapua. Samalla aloin itse treenaamaan lajia ja suoritin keltaisen vyön vuoden lopussa.

milloin aloitit kelpailemisen?
Vuonna 2009 kävin ensimmäisen kerran kokeilemassa taitojani kilpatatamilla. Menestys kilpailuissa on ollut vaihtelevaa. Mitaleita on tullut muutama, kokemusta sitäkin enemmän.

mitkä ovat tavoitteesi?
Tavoitteena kesäkuun vyökoe missä olisi tarkoituksena tummentaa vyön väriä. Treenaan lähinnä kuntoilumielessä joskus käyn kisaamassa koska haluan haastaa itseäni. Muita tavoitteita ovat valmennuspuolella oma kouluttautuminen ja kehittyminen valmentajana sekä sovelletun judon kansainvälisen yhteistyön edistäminen esimerkiksi pohjoismaiden yhteinen leiri ja kansainväliset kisat Suomeen.

mitä muuta harrastat?
Harrastan judon lisäksi pitkänmatkan juoksemista. Käyn myös kuntosalilla sekä pilateksessa. Tykkään kokeilla uusia lajeja ja saada niiden kautta uusia ideoita omien harjoitusten vetoon.

Kovaa kamppailua!
Tuuletukset kisan jälkeen...se mitali tuli!

--------------------------------------------

Special Olympics kesämaailmankisat Los Angeles / Judo 

Sisujengin judokoille kaksi hopeaa ja yksi pronssi

Judon ensimmäisenä kilpailupäivänä Suomea edustivat Henri Kajan Tikkurilan Judokoista, Antti Ollikka Lahden Judoseurasta sekä Pirjo Komppa Mikkelin Judosta. Kansainvälisillä tatamilla ensikertalainen Henri Kajan taisteli itsensä hienosti hopealle. Myös toinen ensikertalainen Antti Ollikka otti pronssia. Kisakonkari Pirjo Komppa urakoi hopealle.

Katso tarkempi raportti uutisista.

Toni Uusitalo, Suomi ja Founier Babister, Ranska
Matias Holopainen ja Tomas Tervonen

Baltic Sea Open: Matias Holopainen ja Toni Uusitalo mitalivireessä

Tikkurilan Judokat sai kaksi mitalia kansainvälisestä judon Baltic Sea Openista, joka oteltiin 5. päivä maaliskuuta Orimattilassa. Matias Holopainen saavutti hopeaa miesten 81 kilon sarjassa ja Toni Uusitalo pronssia U18-luokan 50-kiloisissa. Hyviä otteita esittivät myös Patrick Pavlov (U18/55 kg), Rainer Kanevets (U18/60 kg), Yada Thongsut (U18/63 kg), Juho Kuusela-Opas (U21/66 kg). Valmennuksesta vastasivat hienossa judotapahtumassa Jouni Korkka ja Pasi Oinas.

http://judoshiai.judoliitto.fi/tulokset.php?id=123

Sovelletun Judon SM-joukkue
Lauran hopea
Paten pronssi
Jaakko ja pronssi
EM-lippupaketilla palkittiin Luukas Saha ja Emilia Kanerva

Judon SM-kisojen kuvakavalkadia.