Terveysturvallisuussuunnitelma leireillä

 

Leireillä noudatetaan THL:n ja Olympiakomitean suosituksia
sekä Vantaan kaupungin liikuntatilojen käytön toimintaperiaatteita.


1.3.-31.5. välillä voimassa olevat rajoitukset ja toimintaperiaatteet:

Seuraamme rajoituksia ja toimintaperiaatteita aktiivisesti ja muokkaamme leirin terveysturvallisuussuunnitelmaa sen mukaan. 


Leirille ja leiripäiville tullaan vain terveenä. Jos itselläsi tai lähipiirissäsi ilmenee oireita, leirille osallistuminen on kiellettyä.

Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia tultaessa leirille ja poistuttaessa. Tämä tarkoittaa yleisiä tiloja tatamin ulkopuolella. Ohjaajat käyttävät maskeja sisätiloissa. Leiriläiset SAAVAT käyttää maskia leirin aikana, mutta ei ole pakko.

Jos itselläsi tai lähipiirissäsi on esiintynyt oireita lähiaikoina, tulee siitä ilmoittaa heti leirin vastuuohjaajalle. Vastaavasti ohjaajille tulee myös ilmoittaa mahdollisista ulkomaanmatkoista.

Minimoithan tartuntariskiäsi vähentämällä liikkumistasi paikoissa ja tapahtumissa, joissa riski saada tartunta on suuri.

Leiriläisiä suositellaan pesemään käsiään usein (vähintään ennen ja jälkeen harjoitusten), että huolehtimaan hygieniastaan.

Leiriläisiä suositellaan tuomaan mukaan omia käsidesinfiointiaineita sekä maskeja.

Tatamille saavutaan vain sisäkäyttöön varattujen sandaalinen kanssa.

Suosituksista ovat vastuussa leirin ohjaajat.

Vanhemmat eivät saa tulla sisätiloihin saattaessaan leirille, lukuun ottamatta alle kouluikäisiä. Leirin aikana tatamin reuna-alueet ovat varattu vain harjoittelijoille ja ohjaajille. Salin ovet pyritään pitämään kiinni ja tila vain leiriläisten käytössä.

Pidetään yhdessä huolta terveydestämme ja ympäristömme puhtaudesta. Koronasääntöihin saa ehdottaa lisäyksiä ja ryhmän kanssa on käytävä säännöt läpi yhdessä.


Mitä teen, jos leiriläinen saa positiivisen koronatestituloksen?

- Noudata viranomaisten ja terveydenhuollon hoito- ja karanteeniohjeita.
- Ilmoita asiasta heti leirin ohjaajalle JA toiminnanjohtaja Janne Rissaselle puhelimitse (050 337 9935).

On tartuntaketjun jäljittämisen ja lisätartuntojen estämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää, että asiasta tiedotetaan leiriläisiä ja seuraa heti. Jo flunssaoireiden ilmaantumisesta, testiin menemisestä tai mahdollisesta altistumisesta toisessa yhteydessä voi varoittaa ennakkoon. Missään tapauksessa leirille ei saa osallistua, jos on edes lieviä nuhan tai flunssan oireita tai on ollut hiljattainen altistuminen koronavirukselle.


Turvallista leiriä kaikille!