Turvallisuusohjeistus kevät 2021

 

Seurassa noudatetaan THL:n ja Olympiakomitean suosituksia
sekä Vantaan kaupungin liikuntatilojen käytön toimintaperiaatteita (1.2. alkaen)


Salille tullaan vain terveenä. Jos itselläsi tai lähipiirissäsi ilmenee oireita, harjoituksiin osallistuminen on kiellettyä.

Yli 12-vuotiaiden on harjoituksiin tultaessa ja harjoituksista poistuttaessa käytettävä maskia. Ohjaajien on käytettävä maskia. Harjoituksen aikana SAA käyttää maskia, mutta ei ole pakko.

Jos itselläsi tai lähipiirissäsi on esiintynyt oireita lähiaikoina, tulee siitä ilmoittaa heti ryhmän vastuuohjaajalle. Vastaavasti ohjaajille tulee myös ilmoittaa mahdollisista ulkomaanmatkoista.

Minimoithan tartuntariskiäsi vähentämällä liikkumistasi paikoissa ja tapahtumissa, joissa riski saada tartunta on suuri.

Harjoittelijoita suositellaan pesemään käsiään usein (ennen ja jälkeen harjoitusten), että huolehtimaan hygieniastaan.

Harjoittelijoita suositellaan tuomaan mukaan omia käsidesinfiointiaineita.

Tatamille saavutaan vain sisäkäyttöön varattujen sandaalinen kanssa.

Suosituksista ovat vastuussa ryhmän ohjaajat: parinvaihdot, turvaetäisyydet sekä käytännöt vaihtelevat harjoituksissa ryhmien mukaan.

Saliin voi astua vasta 5 minuuttia harjoitusvuoron alkamisen jälkeen. Vastaavasti salin on oltava tyhjä 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Vanhemmat eivät saa tulla sisätiloihin saattaessaan harjoituksiin, lukuun ottamatta alle kouluikäisiä. Harjoituksen aikana tatamin reuna-alueet ovat varattu vain harjoittelijoille ja ohjaajille. Salin ovien on oltava kiinni harjoituksen ajan.

Salille on suositeltavaa saapua judogissa, jos on mahdollista. Pukuhuoneita ei saa käyttää muuhun, kuin käsien ja jalkojen pesuun sekä vessakäynteihin.

Pidetään yhdessä huolta terveydestämme ja ympäristömme puhtaudesta. Koronasääntöihin saa ehdottaa lisäyksiä ja ryhmän kanssa on käytävä säännöt läpi yhdessä.


Mitä teen, jos saan (tai lapseni saa) positiivisen koronatestituloksen ja olen käynyt harjoituksissa?

- Noudata viranomaisten ja terveydenhuollon hoito- ja karanteeniohjeita.
- Ilmoita asiasta heti ryhmäsi ohjaajalle JA toiminnanjohtaja Janne Rissaselle puhelimitse (050 337 9935)

On tartuntaketjun jäljittämisen ja lisätartuntojen estämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää, että asiasta tiedotetaan harjoitusryhmää ja seuraa heti. Jo flunssaoireiden ilmaantumisesta, testiin menemisestä tai mahdollisesta altistumisesta toisessa yhteydessä voi varoittaa ennakkoon. Missään tapauksessa harjoituksiin ei saa osallistua, jos on edes lieviä nuhan tai flunssan oireita tai on ollut hiljattainen altistuminen koronavirukselle.


Turvallista harjoittelua kaikille!