NUORTEN SM-KILPAILUT TAMPERE, PAREMMIN KUIN HYVIN…

14.2.2016

Jouni ja Toni neuvonpidossa
Jouni ja Toni neuvonpidossa
Judo on kivaa, jos et usko niin kysy Yadalta
Judo on kivaa, jos et usko niin kysy Yadalta
Meidän "hurja" joukko, josta pari ehti ennen kuvaa karata
Meidän "hurja" joukko, josta pari ehti ennen kuvaa karata
Rainer, sankaku-jime
Rainer, sankaku-jime
Aleksi, kaveri hallinassa ja pronssimitali sekunnin päässä
Aleksi, kaveri hallinassa ja pronssimitali sekunnin päässä
Jussi, sidontakello käy kohti Suomenmestaruutta
Jussi, sidontakello käy kohti Suomenmestaruutta
Judoliiton PJ johtaa joukkoja edestä. Jokainen mestari sai korkean tason onnittelut suoraan matolta tullessaan.
Judoliiton PJ johtaa joukkoja edestä. Jokainen mestari sai korkean tason onnittelut suoraan matolta tullessaan.
P18-50 mitalistit
P18-50 mitalistit
P18-60 mitalistit
P18-60 mitalistit
P18-66 mitalistit
P18-66 mitalistit

Judon 2016 Nuorten SM-kilpailut pääsivät tänä vuonna osallisiksi tavallista suurempaan urheilujuhlaan SM-kisaviikon yhtenä lajina Tampereen Pirkkahallissa, kun Suomen mestaruuksia ratkottiin lauantaina 13.2.2016 lukuisten muiden lajien kanssa SM-kisaviikko tapahtumassa.

Tikkurilan Judokat päätti komeasti kuivan kauden B-nuorten SM-tasolla. Edellinen B-nuorten SM-mitali saatiin seuraan 2011 niin ikään Tampereella. Nyt 8 urheilijaamme toivat kotiin Vantaalle yhden kullan, yhden hopean ja kaksi pronssisijaa. Tätä on odotettu.  Nyt oltiin mukana menestyvänä urheiluseurana muiden mukana. Hakunilan montussa kasvatetut judokan taimet alkavat nousta pintaan.

SM-kilpailuilla on urheilijalle erityinen merkitys. Tämän kiteytti hyvin Suomen judoliiton puheenjohtaja Marko Laaksonen avajaispuheessaan ennen mitaliotteluita. Puheenjohtajalta lähti vahva ja asiantunteva viesti nuorille urheilijoille SM-kilpailujen merkityksestä. Niillä on aina urheilijalle erityinen arvo, oli kyseessä sitten konkari tai ensikertalainen. Olen varma, että jokainen Pirkkahallin SM-tatamille astunut nuori enemmin tai myöhemmin löytää puheenjohtajan avajaissanoihin sisältyneen viisauden.

Tikkurilan judokoiden nuorissa SM-kilpailujen lataus oli kohdallaan, kaikki 8 urheilijaamme laittoivat päivän matseissa itsensä peliin kisojen arvolle kuuluvalla tavalla.

 

Jussi Holopainen, Suomenmestari P18-50

Judossa mikään ei ole varmaa, mutta jos tahto, taito, kunto ja kilpailuvire ovat kohdallaan, niin onnistumisia on lupa odottaa. Jussilla olivat omassa sarjassaan lauantain kilpailussa tarvittavat palikat kasassa. Ulottuvalle kaverille sopivat tekniikat uchi-mata, ouchi-gari ja kouchi-gari purivat vastustajiin, ja myös jatkot mattoon toimivat hyvin. Neljä kertaa puhdas 10-0 voitto, ja niillä ansaittu Suomen mestaruus.

Toni Uusitalo, Hopeaa P18-50

Toista kertaa nuorten SM-kilpailuissa otellut Toni vei alkulohkonsa hyvillä otteilla. Voitot 10-0 Ahvenanmaan Linus Höglundista ja 7-0 Kaustisten Georgi Stefanovista toivat lohkovoiton. Semifinaalissa kaatui vielä Mikkelin Mika Tyyskä 7-0. Finaalissa oma seurakaveri Jussi Holopainen löysi Tonin puolustuksesta uchi-matan mentävän aukon, ja siihen perään pitävän sidonnan. 0-10 finaalitappiosta huolimatta hyvä kilpailu Tonilta. Nyt löytyi tehoja, joka näkyi isoina pisteinä.

Rainer Kanevets, Pronssia P18-60

Syyskauden kisoissa monista hankaluuksista kärsinyt Rainer palasi omalle hyvälle tasolleen tiukimmassa mahdollisessa paikassa. Ensimmäisellä kierroksella 7-0 voitto Hämeenlinnan Lassi Talvitiestä. Seuraavalla kierroksella reipas kamppailu Kajaanin Roope Korhosen kanssa. Roope ei tällä kertaa ollut kenenkään yllätettävissä, ja vei mestaruuden Kainuuseen, ja Rainerin ottelut jatkuivat keräilyissä, joissa irtosi 10-0 voitot Jukaran Markus Tarmasta ja Rovaniemen Joonas Koivurovasta. Voitontahto näkyi Rainerin otteissa. Erityisesti viimeisen keräilyottelun päättäneessä sankaku-jime kuristuksessa oli sellaista päättäväisyyttä, että vastustajan ainoana vaihtoehtona oli taputus antautumisen merkiksi. Sama vire jatkui pronssimatsissa, ja Raahen Kirchla Khirchilasvili kaatui puhtaasti 10-0. Todella kirkas pronssi.

Aleksi Mielty, Pronssia P18-66

Aleksi otteli viimeistä kertaa B-nuorten SM-kilpailuissa ja nousi ihan uudelle tasolle. Pronssimitali sarjassa, jonka ykköstähdet Valtteri Olin ja Eetu Heinonen kippaavat Euroopan tasolla vastustajia nurin, on kova juttu. Aleksin otteet näyttivät rennoilta ja varmoilta. 10-0 voitto Kirkkonummen Vili Vehmaksesta ja 5-0 voitto Chikaran Tuomas Hiilamosta veivät Aleksin semifinaaliin, jossa oli tarjolla vauhtia sarjan huipulta Meidokanin Eetu Heinosen vastustajana.  Semarissa Aleksilta hyvä ja rento ottelu 0-10 tappiosta huolimatta. Pronssimatsin Nummelan Matias Salaa vastaan Aleksi otteli kypsästi. Aloitteet pysyivät itsellä, ottelu hallinnassa, ja se riitti. Pronssimitali ratkaistiin varoituksen erolla 1-0 Aleksille. Hienoa.

Aleksi jatkoi vielä erinomaista kisapäiväänsä Tikkurilan ainoana edustajana A-junioreiden puolella M21-66 sarjassa. Sielläkin vire oli hyvä, alkupoolissa 10-0 voitto Meidokanin Ryan Korkia-ahosta ja 5-0 voitto Chikaran Rasmus Leppälästä

Patrick Pavlov, 7. P18-55

P18-55 on tällä hetkellä tasainen sarja, jossa paikkoja mitaliotteluihin ratkotaan pienillä marginaaleilla päivän kunnon mukaan. Patrick avasi oman kilpailunsa hyvin. Nopea 10-0 voitto Nokian Eetu Ihanamäestä ja toiselle kierrokselle, jossa tuttu treenikaveri Vantaan Jukaran Konsta Koivisto oli vastaavin luvuin terävämpi. Keräilyissä oli toinen Jukaran mies Robin Pajunen 0-10 luvuin parempi ja jatkoi mitaliotteluihin.

Willian Oinas, P18-60

Ensimmäisissä SM-kilpailuissaan otellut William otti uunituoreen ruskean vyön käyttöön mitä parhaimmalla tavalla. Hyvätasoisessa P18-60 sarjassa avauskierroksella 10-0 voitto Pieksämäen Eerik Karjalaisesta. Siten 10-0 tappiosta huolimatta tiukka ja tasainen vääntö Raahen Kirchla Khirchilasvilin kanssa, ja keräilyissä edelleen vieläkin tasaisempi kamppailu Ähtärin Iiro Suutarisen kanssa. Varoituksella 0-1 tappio, mutta oli hyvin pienestä kiinni, ettei kaaviossa menty pidemmälle.

Arttu Tiitu, 7. P18-73

Ensimmäisen vuoden B-juniorille -73 on hurja sarja. Vastaan tulee aina vahvoja vanhempia kavereita. Arttu avasi omalta osaltaan ensimmäiset SM-kilpailunsa hienolla 10-0 voiton tuoneella heitto-ipponilla. Turun Jesper Jewanderista. Seuraavat vastukset Suomen mestaruuden voittanut Lahden Miska Pyykkö ja Chikaran Lassi Ruoppa olivat tällä kertaa liian kovia. Artulla on hyvin aikaa hankkia lihasmassaa näihin isojen poikien sarjoihin.

Yada Thongsut, T18-63

B-tytöissä T18-63 sarjassa otteli Tikkurilan judokoiden SM-kisajoukkueen hyväntuulisin ja tyylikkäin urheilija. (Poikien on turha olla tästä eri mieltä.) Yadalla oli päivän matseissa rohkeat otteet. Voittoja ei tällä kertaa tullut, mutta neljä ottelua kokemusta lisää.

 

Menestyksekäs ja kokonaisuutena hyvä kisapäivä Tikkurilan judokoille. Urheilijoiden lisäksi kiitokset tästä menee seuran valmentajille Jouni Korkalle ja Pasi Oinakselle sekä urheilijoiden muille tukijoukoille.

 

Kilpailujen tulokset: www.judoshiai.fi

teksti ja kuvat Juha Holopainen / Juha Turunen