Jaakko Allin MM-kisakokemukset

11.9.2017

Perjantai ei tuonut otteluvoittoja MM-kisoissa

Judon MM-kisat jatkuivat perjantaina Budapestissa suomalaisten osalta mollivoittoisesti. Sarjassa -90 kg otelleet Samuli Viitanen ja Jaakko Alli jäivät molemmat avausotteluihinsa eivätkä päässet jatkoon.

Samuli Viitasen avausvastustaja oli Kanadan Zachary Burt. Ottelun alku oli varovaista otteiden hakua ja tuomari varoittikin molempia passiivisuudesta. Kun ottelua oli käyty noin 1½ minuuttia onnistui kanadalainen uchi-mata-heitossaan wazarin arvoisesti. Noin kahden minuutin kohdalla pääsi kanadalainen sitten vääntämään sidonnan joka päätti ottelun. Yhtenä syynä Samulin vaisuihin otteisiin oli viikon jatkunut poskiontelon tulehdus, jonka oireet antibiooteista huolimatta pahenivat kisoja edeltävänä yönä. Samuli itse ei paljoa otteluaan selitellyt: ”Kamalaa matsaamista, en päässyt oikein missään vaiheessa matsiin mukaan.” Myös päävalmentaja Jaakko Saarta harmittaa: ”Surullista, että kauden pääkisan pilaa sairaus.”

Jaakko Allin vastus oli Slovakian Peter Zilka. Vauhdikkaassa ottelussa Zilka sai sisään kaksi hyvää lonkkayritystä, joista ensimmäisen Jaakko sai blokattua, mutta jälkimmäisen alastulo oikeutti slovakin wazariin. Jaakon takaa-ajo ei riittänyt ja Zilka pääsi jatkoon.”Kaveri oli minulle tuttu kesän leireiltä. Hän pääsi vähän liian vapaasti liikkumaan kahvassa, minun olisi pitänyt otella enemmän kylki edellä. Ja vähän liian staattista ottelemiseni oli”, totesi Jaakko Alli

Vaikka kisat päättyvät vasta sunnuntaina, suomalaisten kilpailijoiden osalta kisat olivat tässä. Päävalmentaja Jaakko Saari näki kisojen perusteella valopilkkuna erityisesti Emilia Kanervan suorituksen. ”Vaikka tappio lopulta pronssia voittaneelle mongolialaiselle tulikin,  Emilia osoitti pärjäävänsä myös aikuisten maailman huippuja vastaan. Uskon ja toivon, että tämä oli se sysäys jonka hän tarvitsi matkalla kohti maailman huippua”, toteaa päävalmentaja Saari.

Tuomaririntamalla Veli-Matti Karinkanta on saanut tuomittavakseen vaativa otteluita, mm. eilisen -63 kg sarjan finaalin.