EM-esittely onnistui hyvin - päätös voi venyä syksyyn

26.4.2017

Kuvassa Esa Niemi, Teija Meling, Miikka Neuvonen, Marko Laaksonen, Juha Turunen ja Erkki Kokkonen
Kuvassa Esa Niemi, Teija Meling, Miikka Neuvonen, Marko Laaksonen, Juha Turunen ja Erkki Kokkonen

Junior European Judo Championships - Individual & Team 2019, Vantaa, Finland

Euroopan Judo Unioni julisti vuosien 2018 ja 2019 arvokisat avoimeen hakuun. Tikkurilan Judokat ry ja Suomen Judoliitto päätti hakea U -21 EM-kilpailua vuodelle 2019. Hakuasiakirja lähetettiin asetettuun määräaikaan mennessä.

Euroopan Judo Unioni EJU oli kutsunut Suomen edustajat esittelemään omaa hankettaan Varsovaan EM – kisojen yhteyteen 21.–23.4. 2017

Suomen esittely oli lauantaina 22.4. n klo 13.00. Tilaisuuteen osallistuivat EJU: sta varapuheenjohtajat Hans Paul Kuchera, Michal Vachun, taloudenhoitaja Lazlo Toth, Sport Director Hrvoje Lind, ja puheenjohtajan toimistosta johtaja Yana Dmitriveva. Kuchera on U-21 – ikäluokan vastuuhenkilö. Paikalla oli myös EJU:n pääsihteeri Martin Poiger.

Suomen edustajat olivat Judoliiton pj Marko Laaksonen, Tikkurilan Judokat ry.:n hallituksen jäsen Teija Meling, toiminnanjohtaja Juha Turunen, seuran jäsen Esa Niemi, Miikka Neuvonen sekä seuran puheenjohtaja Erkki Kokkonen. EJU:n edustajille jaettiin tulostettu materiaali (liite) sekä Vantaan kaupungin pieni lahja.

Keskeisimmät havainnot ja kommentit

  • Suomen esittelypuheen avasi Judoliiton pj Marko Laaksonen. Varsinaisen esittelyn piti Miikka Neuvonen ja loppupuheenvuoron Esa Niemi. Esittelyosuus kesti 20 minuuttia.
  • EJU:n varapuheenjohtaja Michal Vachun totesi, että EJU oli tyytyväinen, että Suomen delegaatiossa oli samat henkilöt, kuin hienosti toteutetussa Kadettien EM-kilpailuissa 2016 delegaatiossa. Lisäksi hän kertoi, että EJU totesi, ettei taustoja tarvitse kerrata, koska tunnemme toisemme ja myös tapahtuman olosuhteet.
  • Lazlo Toth kertoi, että EJUn maksu noussee 15 000 eurosta 20 000 euroon ja että he tavoittelevat hotellihintoihin tasaisuutta. Hän kertoi myös, ettei Suomen hotellihinnoittelussa ole ongelmia.
  • Hans Paul Kuchera tiedusteli, olemmeko valmiit järjestämään vaihtoehtoisesti 2020 kilpailut. Vastasimme, että kyllä.
  • Lopuksi useat EJU:n henkilöt totesivat, että he toivovat meistä pitkäjänteistä yhteistyökumppania, partneria. Kerrottuamme, että haluamme edetä step by step pienemmästä tapahtumasta suurempaan ja että teemme pitkäjänteistä työtä, olivat he hyvin tyytyväisiä ”strategiaamme” ja toivoivat, että toimittaisimme heille suunnitelmamme.
  • Marko Laaksosen kysyttyä päätösaikataulusta, Michal Vachun totesi, että lähiviikkoina tehdään päätöksiä. Martin Poiger toi esille, että ensin päätetään vuoden 2018 tapahtumat, ja todennäköisemmin syksyllä tehdään vuotta 2019 koskevat päätökset, ”Jolloin teille jää 2 v aikaa järjestelyihin”.

Vuoden 2019 U21-tapahtuman isännyydestä kisaa kanssamme mm. Englanti.

Esa Niemi neuvotteli myös Lazlo Tothin kanssa Budapestin MM-matkastamme. Lazlo on Unkarin judoliiton pj, ja omistaa muutamia kylpylöitä. Hän lähettää vielä tarjouksen, jossa on majoitukset, ruokailut sekä kilpailun VIP – liput.

Aloitimme myös neuvottelut yhteistyöstä Matsurun hollantilaisen omistajan, Joop Van Rijswijk, kanssa.